Compromís de l'EMD per incloure més demandes del veïnat a la urbanització de Baixador

L'administració de Valldoreix i el veïnat confien que es faci l'aprovació definitiva abans que acabi l'any


Temes relacionats

Juanjo Cortés: 'Estem a la fase final [av. Baixador] i no pot ser tornar a la casella de sortida' ( 2/nov/23)

L'aprovació definitiva de la urbanització de l'avinguda Baixador s'atura per cercar consens veïnal (28/set/23)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: Cugat Mèdia

El projecte per urbanitzar l'avinguda del Baixador afegirà més places d'aparcament, la revisió de les cotes de pendent a peu d'obra, la reducció al màxim possible dels costos i l'ajustament de les alineacions al PGM i a la 'realitat actual del carrer'. Són les demandes per les quals el veïnat d'aquesta via va sol·licitar deixar sobre la taula l'aprovació definitiva del projecte a la junta de veïns de setembre. Ara, han aconseguit el compromís de l'EMD de Valldoreix per incorporar-hi aquestes reivindicacions i la previsió és que el vistiplau definitiu es produeixi abans que acabi l'any, previsiblement al plenari de novembre.

"A falta que tot es traslladi ara a un nou informe adient, que doni seguretat jurídica i tècnica a l'aprovació definitiva, veiem positiu aquest pas", han dit els veïns en un comunicat aquest divendres, després de reunir-se aquest dijous amb el govern de la vila.

El vicepresident segon de l'EMD, el vocal de la CUP Xavier Humet, ha explicat a Cugat Mèdia que les dificultats amb què s'ha topat aquesta iniciativa venen de lluny. "Quan es fa un projecte d'urbanització, s'ha de fer sobre un planejament definit", ha dit en referència al fet que la transcripció 1/1000 del PGM va quedar aturada. Humet ha recordat que la urbanització s'ha de fer sobre un planejament existent i, després, ja es pot tirar endavant l'execució.

La transcripció del planejament ara no existeix i fa que el futur del projecte no pugui estar 100% garantit. Ara bé, Humet creu que tot està "ben encaminat", ja que el compromís de l'Ajuntament és completar la transcripció respectant les alineacions de les parcel·les anteriors a 1976, una de les peticions clau del veïnat.

Una altra de les reivindicacions que confien que es pugui desencallar és la concessió de llicències d'obra a l'avinguda. Un cop s'aprovi definitivament el projecte, l'EMD es compromet a lliurar-les de manera àgil.

Quant al cost de la urbanització, Humet ha explicat que una de les aportacions que ha fet el govern de l'EMD ha estat canviar els materials dels acabaments, equiparant-lo a altres urbanitzacions de Valldoreix. "Això permetrà abaratir-lo", ha dit.


Xavier Humet

Entenc que el primer que s'havia de fer abans de tramitar el projecte d'urbanització era definir el planejament. Així no haguéssim tingut els problemes que hem tingut.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.