La CUP proposa municipalitzar l'aigua per lluitar contra la sequera

La formació ho reivindica en una moció en què insta a adoptar una fórmula de gestió directa del servei d'abastament d'aigua


  • Comparteix:

La regidora de la CUP, Ariadna Sierra / Foto: CUP Sant Cugat

La regidora de la CUP, Ariadna Sierra / Foto: CUP Sant Cugat

La CUP portarà al ple de novembre una moció en què defensa la municipalització de l'aigua per lluitar contra la sequera. La formació es reafirma en una de les seves reivindicacions històriques i instarà l'Ajuntament a anar acompanyat de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública, de la qual Sant Cugat en forma part, per pressionar l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) perquè promogui una fórmula de gestió directa del servei d'abastament d'aigua. Els anticapitalistes també defensen aquesta mesura com una forma de lluitar contra l'encariment del preu de l'aigua. Es preveu que la tarifa s'apugi un 33% el 2024 a Sant Cugat per la sequera i el cost de dessalinitzar.

La regidora de la CUP Ariadna Sierra ha remarcat en una roda de premsa que la gestió pública de l'aigua és "indispensable per a la sobirania dels municipis", especialment en l'actual context de sequera. També ha alertat que aquesta gestió no pot estar en mans privades "que cerquen el lucre".

Sierra també ha recordat que diversos estudis elaborats al llarg del mandat anterior tant en l'àmbit local com metropolità determinaven que la gestió directa del servei d'abastament d'aigua és el "més eficient en termes econòmics i de prestació de serveis". En aquest sentit, la regidora ha assegurat que una gestió pública "abaratiria els costos", en contrast amb la pujada de la factura de l'aigua que es preveu en els mesos vinents a causa de la sequera.

L'actual ajuntament, però, no seguirà el camí iniciat pel govern anterior, on hi havia la CUP, tal com ha explicat la tinenta d'alcaldia, Cristina Paraira, en una entrevista a Cugat Mèdia (min. 16:30). Paraira explica que la municipalització de l'aigua "no serà possible".

CONSULTA LA MOCIÓ DE LA CUP



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.