La CUP aposta per un increment de l'IBI en favor de la 'distribució de la riquesa'

Els anticapitalistes presenten al·legacions a les ordenances fiscals del govern, una proposta que consideren "poc ambiciosa"


Temes relacionats

La proposta de congelar impostos i canviar algunes bonificacions s'obre camí amb el suport del PP i Vox (16/oct/23)


  • Comparteix:

El portaveu de la CUP, Marco Simarro / Foto: Cugat Mèdia

El portaveu de la CUP, Marco Simarro / Foto: Cugat Mèdia

La CUP proposa que a Sant Cugat es pagui més IBI, un tribut que reconeix com 'una font d'ingressos importants per a l'Ajuntament'. Així, les al·legacions de la formació anticapitalista a les ordenances fiscals de 2024 de l'equip de govern proposen passar el coeficient de l'IBI del 0,528% al 0,58%. El portaveu de la CUP, Marco Simarro, justifica la proposta perquè Sant Cugat té 'un dels coeficients més baixos del país', i el compara amb els casos de Girona o Reus, on es troba a prop de l'1%. En aquest sentit, els cupaires consideren que l'aposta del govern (Junts i ERC) és 'poc ambiciosa a l'hora de redistribuir riquesa'.

Simarro assegura que la intenció d'apujar l'IBI no va en la línia de "recaptar per recaptar", sinó que al darrere hi ha la necessitat de "garantir uns serveis públics en condicions", i més en el context de contenció econòmica que es planteja des de l'executiu. "La proposta d'ordenances fiscals del govern és una solució errònia, al nostre entendre", apunta el portaveu cupaire, que considera que l'administració "ha de funcionar al servei de les necessitats de la població". En aquest sentit, apunta que el govern té una mirada "economicista" de la gestió de l'Ajuntament.

Els cupaires també aposten per recuperar els dos trams de renda que establien les ordenances de 2023 perquè les famílies nombroses accedeixin a bonificacions en l'IBI: un de 18.000,01 a 30.000 euros on s'optaria a una bonificació de 50% i un altre de 30.000,01 a 50.000 euros que posaria el topall en el 25%.

El plec d'al·legacions dels cupaires també proposa eliminar les bonificacions en l'IBI per la instal·lació de fotovoltaiques a habitatges unifamiliars. Vinculat a l'emergència habitacional, la formació aposta per apujar fins al 150% el percentatge de recàrrec sobre la quota de l'IBI als habitatges on no hi viu ningú.

CONSULTA AQUÍ LES AL·LEGACIONS DE LA CUP A LES ORDENANCES FISCALS


Marco Simarro

Entenem de l'administració ha d'estar al servei de les necessitats de la població, i no amb la mirada economicista que té el govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.