La CUP planta cara al 'coliving'

La formació demana una ordenança per regular els usos dels immobles destinats a lloguer de temporada


  • Comparteix:

Marco Simarro, portaveu de la CUP / Foto: Cugat Mèdia

Marco Simarro, portaveu de la CUP / Foto: Cugat Mèdia

La CUP porta al ple municipal el 'coliving' arran de la prova pilot de Novafinca. La formació presenta a la sessió d'aquest divendres una moció per regular des de l'àmbit municipal aquesta pràctica, que 'pot suposar una nova fórmula d'extracció de beneficis a través de l'habitatge' i 'd'expulsió'. La proposta de la CUP passa per crear una ordenança municipal que reguli els usos dels immobles destinats a lloguer de temporada.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

El portaveu de la CUP, Marco Simarro, ha explicat en roda de premsa que es tracta de buscar la manera de poder posar un control a aquest tipus de pràctiques a través d'una regulació municipal. De fet, Sant Cugat ja ho va fer amb els pisos turístics, als quals hi va posar limitacions urbanístiques. Ara la CUP insta al consistori a buscar una opció similar, així com iniciar una campanya per donar a conèixer els drets dels llogaters a través de l'Oficina Local d'Habitatge.

La CUP també busca la corresponsabilització del sector i, per això, la moció proposa, a més, la creació d'un òrgan de control compartit juntament amb tècnics de l'Ajuntament i càrrecs electes.

El 'coliving' no és nou; però el cas de Novafinca, que ha deixat de renovar el lloguer a desenes de veïns per implantar en una prova pilot el lloguer d'habitacions, va fer saltar algunes alarmes davant la possibilitat que aquesta pràctica es pugui reproduir al municipi, amb un mercat ja tensionat i amb preus elevats. De fet, En Comú Podem ja havia demanat a les administracions a actuar ràpid per evitar que el cas de Novafinca s'estengui.


Marco Simarro

Hi ha marge per regular des de l'àmbit local. Hauria de venir de les administracions estatal i de la Generalitat, però, mentre no avancin, s'ha de fer des de l'àmbit local. Hi marge de regulació via canvis de planejament i d'ordenances municipals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.