La sala de plens de Valldoreix no se cedirà per 'a actes ideològics' a proposta de Junts, el PP i Vox

Una moció de Junts critica la cessió per a una xerrada sobre el canvi climàtic organitzada per Més Valldoreix


  • Comparteix:

Acte de Més Valldoreix a la sala de plens / Foto: EMD Valldoreix

Acte de Més Valldoreix a la sala de plens / Foto: EMD Valldoreix

El punt més polèmic de la junta de veïns de Valldoreix d'aquest dijous ha vingut de la mà de Junts que ha aconseguit, amb el suport del PP i Vox, que la sala de plens no se cedeixi més 'per realitzar esdeveniments que tinguin una orientació política o ideològica'. Tot plegat, arran de la xerrada 'La vida dels indígenes ens parla del planeta', celebrada a la sala de plens el passat 9 de desembre i organitzada per l'entitat Més Valldoreix. Junts considera que aquesta entitat, en les passades eleccions, va donar suport a Valldoreix Plural, agrupació representada per Juanjo Cortés, i que això atempta contra la neutralitat dels actes en els equipaments públics del territori.

Cortés, visiblement molest, ha vist com queia l'esmena a la totalitat del govern perquè els espais s'obrissin a totes les entitats i ha destacat que l'acció de Junts carrega directament contra el dret d'expressar-se i pensar dels col·lectius. En aquest sentit, ha expressat que demanarà un informe a la secretària sobre la legalitat de la moció de Junts qüestionant si s'està penalitzant una entitat pel fet de donar suport a una candidatura.

I és que el text de Junts també preveu que "la cessió dels espais a entitats que hagin format part d'una candidatura política a Valldoreix es plantejarà a la junta de portaveus prèvia a l'acte". L'organització de la xerrada, assistent a l'audiència pública, ha demanat a Junts la retirada de la moció.

La xerrada de Més Valldoreix comptava amb el portaveu del poble ancestral Arhuacs (Colòmbia), Calixto Suárez, Premi Mundial pel Clima 2023 de les Nacions Unides en el marc de la COP28; i el naturalista Martí Boada. La proposta va omplir la sala de plens de Valldoreix.

Altres mocions de l'oposició


El capítol de mocions de la junta de desembre també ha vist l'aprovació per unanimitat de la proposta dels populars per demanar un informe tècnic sobre la viabilitat d'establir una zona de "petó i adéu" a la plaça de l'estació de Valldoreix per facilitar-hi la mobilitat de vehicles. El PP, d'altra banda, ha retirat una moció on sol·licitava la modificació de la normativa de la ZBE davant el gruix d'esmenes presentades per Junts.



Bernat Gisbert

Volem saber què es farà i com es farà. Creiem que l'acte estava polititzat. Estava organitzat per una entitat que donava suport a Cortés en la campanya.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.