Els comuns volen que una comissió especial investigui possibles extralimitacions de la regidora d'Educació

El partit també eleva a la Generalitat la polèmica de les cartes d'Ardid a les escoles demanant neutralitat sobre el conflicte a Gaza


  • Comparteix:

Ardid, escoltant la intervenció de Sant Cugat amb Plaestina a l'última l'audiència pública / Foto: Cugat Mèdia

Ardid, escoltant la intervenció de Sant Cugat amb Plaestina a l'última l'audiència pública / Foto: Cugat Mèdia

En Comú Podem porta al ple de gener una moció que proposa crear una comissió especial informativa per esclarir si la regidora d'Educació, Carme Ardid, es va extralimitar en les seves competències quan va demanar als centres educatius neutralitat en el conflicte entre Israel i Palestina. La formació vol que aquesta comissió determini si es va vulnerar el principi d'autonomia dels centres i la llibertat d'expressió dels infants i la comunitat educativa i, si cal, reprovar la regidora.

En aquest sentit, la regidora d'ECP Aina Balada ha apuntat que la moció permetrà saber el posicionament de la resta de partits sobre l'actuació d'Ardid. "ERC és qui té més responsabilitats perquè està sostenint aquest govern i aquesta regidora. Veurem què opina d'aquest tema", ha remarcat Balada. Durant la roda de premsa de presentació de la moció, el partit també ha denunciat "la falta de transparència i el silenci" de la regidora d'Educació. "No ha donat cap resposta, ni a les famílies, ni a la comunitat educativa, ni als partits de l'oposició", ha lamentat el portaveu del grup municipal, Ramon Gutiérrez.

És per aquesta "manca de respostes" que els comuns proposen que la comissió faci un seguiment de com Ardid està gestionant les competències d'educació i quines polítiques ha aplicat i aplica. "Aquesta regidora no parla, volem saber si sap quina és la seva feina i si l'està fent bé", ha dit Gutiérrez.

La polèmica d'Ardid arriba al departament d'Educació

Per altra banda, En Comú Podem ha presentat una queixa al Serveis Territorials d'Educació al Vallès Occidental per demanar que s'obri una instrucció que avaluï l'actuació d'Ardid. En la petició, la formació demana que s'esclareixi si la regidora va enviar les cartes als centres educatius de Sant Cugat i si va demanar-los que no es posicionessin en el conflicte a Gaza. També pregunten si amb aquesta actuació s'ha vulnerat el dret de llibertat d'expressió dels infants i la comunitat educativa, el dret a l'autonomia dels centres i si ha afectat en la normal activitat pedagògica.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ




Aina Balada

Haurem de contactar amb ERC perquè és qui té més responsabilitat perquè és qui sosté aquest govern. Aquesta moció servirà per veure quina posició tenen sobre aquest tema.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.