Escenificació del cordó sanitari a Vox amb una moció per fomentar el civisme amb les caques de gossos

La moció de Vox s'ha aprovat amb els vots de Junts i el PP, mentre que la resta hi ha votat en contra


  • Comparteix:

Uns gossos passegen al parc Turó de Can Mates / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Uns gossos passegen al parc Turó de Can Mates / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Iniciar una campanya per sensibilitzar els propietaris d'animals de companyia de la importància de netejar les excrecions de la via pública, imposar sancions davant les actituds incíviques i revisar l'ordenança. Aquests són els acords que ha aprovat el ple municipal aquest dilluns a través d'una moció de Vox que, tot i que no hauria de generar gaire debat, ha evidenciat el posicionament polític dels grups municipals respecte als proposants. ERC, el PSC, la CUP i En Comú Podem (ECP) hi han votat en contra perquè han decidit no donar suport mai a cap proposta de l'extrema dreta, segons ha pogut saber Cugat Mèdia. En canvi, Junts i el PP s'han sumat a Vox i han permès l'aprovació de la moció.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Dos posicionaments que, fins i tot, han dividit l'equip de govern -Junts i ERC- en la votació. No ha estat tant per una qüestió de contingut de la proposta, com de resposta cap a Vox. Cap dels grups que hi ha votat en contra ha utilitzat el torn de paraula, ni per explicar el sentit del seu vot. En canvi, tant Junts com el PP han defensat el seu vot favorable basant-se en el contingut de la moció, que han considerat positiva per a la ciutat.

Com ha explicat el portaveu del grup, Marcos Rodríguez, la proposta de Vox aprovada demana bàsicament mesures per abordar la problemàtica dels excrements de gossos a espais públics: engegar una campanya de sensibilització per conscienciar els propietaris d'animals de companyia de la importància de la salubritat i la higiene; i imposar sancions als propietaris que portin els gossos sense lligar o no portin el material de neteja i revisar l'ordenança sobre la tinença responsable d'animals per modificar-la, si cal, per imposar aquestes sancions econòmiques.


Marcos Rodríguez

Hem considerat que s'han de prendre mesures per matenir els carrers i espais públics nets i en òptimes condicions. Per això hem presentat aquesta moció que és en benefici de tots els ciutadans i comerciants.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.