El PP i ECP retreuen al govern que aprovi una bonificació de l'IBI del 50% per a l'Eurofitness

El ple ha declarat l'activitat econòmica "d'especial interès municipal" perquè pugui beneficiar-se d'aquest descompte


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del gimnàs municipal / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu del gimnàs municipal / Foto: Cugat Mèdia

Els gestors de l'Eurofitness, Col·lectiu Fitness, podran gaudir d'una bonificació del 50% de l'IBI per als exercicis del 2022 i 2023. Això ha estat gràcies a l'aprovació per part del govern, amb el suport del PSC i la CUP, de declarar l'activitat econòmica i social de l'Eurofitness 'd'especial interès municipal'. Aquesta declaració, que ha beneficiat l'empresa des de 2019, ha estat motiu de crítica per part dels comuns i els populars. Les dues formacions han qüestionat el criteri de la decisió i han aprofitat per manifestar les 'deficiències' de l'espai, 'les queixes dels usuaris' i la gestió econòmica de l'empresa.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE

Tot i que Col·lectiu Fitness havia sol·licitat una bonificació de l'IBI del 95% emparant-se en la Llei reguladora de les hisendes locals, el govern ha resolt ajustar la demanda al màxim del 50% que marca l'ordenança fiscal municipal quan l'activitat és "d'interès especial municipal".

Una casuística que els comuns, amb vot contrari, han aprofitat per assenyalar que la gestió econòmica de l'equipament municipal "no s'està fent de la millor manera possible", en al·lusió a l'informe de l'interventor sobre l'auditoria dels comptes anuals dels gestors abordat al ple. El PP ha remarcat que l'informe apunta unes pèrdues acumulades des de l'inici de la concessió, el 2001, per valor de 2,5 milions, tot i que el patrimoni net és positiu en 17.823 euros "per les aportacions dels socis". L'informe també indica que hi ha "manca de recursos per al finançament d'activitats" i la continuïtat de l'empresa "dependrà del suport financer" que rebi sigui amb compensacions per pèrdues o préstecs.

Per què Eurofitness si i no altres?

El PP, que s'ha abstingut en el punt igual que Vox, ha incidit en el fet de per què l'Ajuntament ha considerat que Col·lectiu Fitness es podia beneficiar del descompte del 50% en l'IBI "i no una altra empresa privada" amb una concessió pública. El tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, ha exposat que estan oberts a estudiar noves sol·licituds que es donin per part d'empreses que gestionin serveis públics.

Sobre la situació econòmica de l'Eurofitness, Brugarolas ha remarcat que l'auditoria que fa l'Ajuntament no és sobre el conjunt de l'empresa, i que se centra en la unitat de negoci. Ha argumentat que, des de l'Ajuntament, es fa un control per emplaçar a "millores continuades" de la gestió i que l'informe emès no apunta que l'activitat hagi de finalitzar.




Álvaro Benejam

La declaració té uns beneficis. Quin és el criteri per donar a una empresa sí i a altres no?

Carles Brugarolas

L'empresa no insta a la resolució de la concessió malgrat els resultats que ha presentat al llarg de la concessió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.