Marcos Rodríguez (Vox): 'No es pot deixar la seguretat en mans d'ERC'

El partit d'extrema dreta considera que el govern "maquilla" les xifres anuals de seguretat, tot i que se situen lluny de la mitjana catalana


  • Comparteix:

El portaveu de Vox a Sant Cugat, Marcos Rodríguez, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

El portaveu de Vox a Sant Cugat, Marcos Rodríguez, en una imatge d'arxiu / Foto: Cugat Mèdia

Vox Sant Cugat critica que el govern 'intenti maquillar' les xifres anuals de seguretat de la ciutat. El partit d'extrema dreta s'ha mostrat preocupat per l'augment dels fets delictius un 10% el 2022 i un 4% el 2023, situant la ciutat, però, lluny de la mitjana catalana. El partit considera que tot i la disminució de les dades relacionades amb delictes 'com les ocupacions i les agressions sexuals', per Vox encara s'està lluny d'aconseguir 'la ciutat segura i tranquil·la que anhelen les famílies', apunta el portaveu de l'agrupació a Sant Cugat, Marcos Rodríguez, que afegeix que tot plegat demostra que 'no es pot deixar la seguretat en mans d'ERC'.

Les darreres dades especifiquen que Sant Cugat té 56,3 delictes per cada 1.000 habitants, una xifra facilitada per la junta de seguretat local del municipi, celebrada el passat dimecres 17 de gener, on el conseller d'Interior, Joan Ignasi Elena, va situar la ciutat com una localitat segura. I és que aquestes dades estan lluny de la mitjana catalana, on es registren 78,1 delictes de mitjana.

Els robatoris amb violència i/o intimidació han baixat un 26% (de 169 a 125), els furts un 3,3% (de 1.677 a 1.621) i les ocupacions d'habitatges un 20,8% (de 48 a 38). Tot i aquestes disminucions, en línies generals, els fets delictius s'han incrementat un 4% durant el 2023 (de 5.188 a 5.394), per sota del 10,69% del 2022. És aquesta dada la que Vox pren per criticar que s'hagi fet una lectura positiva i pren la suma dels dos darrers anys per considerar que la situació és "summament greu" i acusa l'Ajuntament de "maquillar" les dades facilitades per la conselleria d'Interior. Vox es mostra preocupat, sobretot, per l'augment dels delictes contra el patrimoni un 5,9% (per sota del 10,69% de l'any anterior) i dels delictes contra les persones un 6,1%.

Per tot plegat, Vox carrega contra un dels dos membres del govern i considera que "ERC no és el partit que pot defensar millor la seguretat a Sant Cugat", assegura Rodríguez en resposta a si aquest paper l'hauria de liderar Junts en el govern municipal. El portaveu de Vox afegeix que "les esquerres mai no han prioritzat la seguretat en les seves polítiques".

"Per a nosaltres, la seguretat als carrers, als comerços i als domicilis és fonamental i innegociable; continuarem treballant per fer propostes constructives per ajudar l'equip de govern a millorar la qualitat de vida de la ciutadania", conclou.


Marcos Rodríguez

Hi ha una sèrie de dades que el que ens porta a fer és una lectura negativa de la seguretat a Sant Cugat i tot això demostra que no es pot deixar la responsabilitat de la seguretat en mans d'ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.