L'art contemporani deixa Can Maristany

L'Ajuntament deixarà de llogar aquest espai com a mesura d'estalvi


  • Comparteix:

Imatge de Can Maristany / Foto: Ajuntament

Imatge de Can Maristany / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament abandona Can Maristany, on s'ubica el centre de divulgació i expositiu d'art contemporani. El consistori vol deixar de pagar el lloguer i les despeses associades a aquest centre, que suposen més de 100.000 euros l'any. Així, l'Ajuntament deixarà d'aquí a sis mesos el contracte de lloguer i reubicarà l'activitat. Els cursos i tallers s'instal·laran a finals de juny a la Casa Aymat i la programació expositiva també tindrà un nou emplaçament, que encara no s'ha decidit.

El ple municipal ha d'aprovar aquest dilluns el desistiment del contracte d'arrendament del local, propietat de Ceràmica Barnils i amb 900 metres quadrats dividits en tres plantes. Està ubicat entre la plaça de Lluís Millet i el carrer d'Àngel Guimerà.

La decisió; com ha explicat el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas; ve motivada per la situació econòmica de l'Ajuntament. I és que el cost d'aquest espai és de 65.800 euros anuals de lloguer més uns 36.200 euros anuals de subministraments, manteniment i neteja (segons dades del 2022 perquè la liquidació del 2023 encara no està tancada).

Tot i la cerca d'estalvi, l'Ajuntament manté el compromís amb l'activitat del Centre d'Art Maristany. Per aquest equipament, han passat duran el 2023 3.248 visites, 1.132 visites escolars, 347 assistents a activitats vinculades a les exposicions i 329 participants a cursos i tallers.

De fet, l'equip de govern ja ha expressat en diverses ocasions que la seva intenció era convertir la biblioteca Gabriel Ferrater en un espai expositiu una vegada estigui construïda la Biblioteca Central Urbana.

El cas de Can Maristany no serà l'únic, ha avançat Brugarolas. L'equip de govern està revisant altres contractes de lloguer com les naus industrials on l'Ajuntament deixa material municipal o les de cultura.


Carles Brugarolas

Ve motivada per la situació econòmica de l'Ajuntament. Potser s'hauria adoptat amb el Pla d'Equipaments, però la situació ens empeny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.