El terme 'minusvalidesa' desapareix de les ordenances fiscals de Sant Cugat

El ple municipal ha aprovat aquest dilluns algunes modificacions tècniques de les ordenances fiscals


  • Comparteix:

Imatge de les places reservades d'aparcament / Foto: Cugat Mèdia

Imatge de les places reservades d'aparcament / Foto: Cugat Mèdia

El terme 'minusvalidesa' s'ha eliminat de les ordenances fiscals de Sant Cugat. Encara estava present a l'ordenança número 2 de l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica, on després de l'aprovació del ple municipal aquest dilluns ha quedat substituït pel terme 'discapacitat'. Aquesta modificació forma part d'un paquet de canvis tècnics diversos que afecten també les taxes per l'expedició de documents administratius, per serveis urbanístics i llicències, i pel servei de clavegueram.

ESCOLTA-HO

De la mateixa manera que ha succeït amb la Constitució espanyola, d'on s'ha eliminat el terme "disminuïts" de l'article 49 per "persones amb discapacitat"; Sant Cugat també ha suprimit la paraula "minusvalidesa" de l'ordenança que regula l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica.

Altres canvis

No és l'únic canvi que ha aprovat aquest dilluns el plenari amb el suport de tots els grups tret de la CUP, que s'hi ha abstingut com a petició a l'equip de govern per reclamar un treball amb l'oposició amb més profunditat.

Les modificacions aprovades afecten per exemple la taxa per l'expedició de documents administratius que inclou nous supòsits i la taxa per serveis urbanístics, llicències o per la comprovació d'activitats comunicades en matèria d'urbanisme.

Autoliquidació

En aquest cas, com ha explicat el tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, es prepara l'ordenança per incorporar l'autoliquidació una vegada aquest mecanisme estigui en marxa. L'objectiu d'això, ha concretat Brugarolas, és avançar en la reducció dels terminis d'atorgament de llicències. L'equip de govern calcula que aquest pas pot suposar guanyar uns dos mesos en el tràmit, que a Sant Cugat ha arribat a superar els dos anys per a obres majors.

En aquest àmbit, la regidora d'En Comú Podem Aina Balada ha expressat la seva preocupació perquè aquest nou sistema pugui comportar la pèrdua del control per part de l'Ajuntament i ha reclamat més recursos tècnics.

També es modifica la taxa pel servei de clavegueram, que s'actualitza pel que fa a les connexions amb els claveguerons i la revisió dels projectes. Aquestes obres a instàncies d'un particular es poden executar tant per part d'una empresa com del mateix Ajuntament. És per això que el plenari també ha donat llum verda; amb els vots de l'equip de govern, En Comú Podem i el PSC, i l'abstenció de la resta de grups; a la revisió i actualització dels preus públics per aquestes obres en cas d'encarregar-se al mateix Ajuntament.




Carles Brugarolas

Aquesta és una de les passes endavant per millorar els terminis d'atorgament de llicències. Hi ha una sèrie de supòsits que passen a ser per comunicació i es podran fer un tràmit de liquidació



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.