La CUP critica la marxa de Sant Cugat de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública

A la mateixa roda de premsa, els cupaires han posat de manifest l'ús de l'aigua per part del Golf Sant Cugat


Temes relacionats

Sant Cugat marxa de l'Associació de Municipis per l'Aigua Pública (25/feb/24)


  • Comparteix:

Marco Simarro i Robert Savé a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

Marco Simarro i Robert Savé a la roda de premsa / Foto: Cugat Mèdia

La CUP ha criticat durament la sortida del govern de l'Associació de Municipis i Entitats per l'Aigua Pública (AMAP) en una roda de premsa que ha tingut lloc aquest dijous davant del Golf Sant Cugat. L'acte; que ha comptat amb la participació del portaveu de la CUP, Marco Simarro, i de l'expert en medi ambient vinculat al partit, Robert Savé; també ha servit per evidenciar l'ús de l'aigua amb fins recreatius per part del Golf Sant Cugat.

Respecte a la sortida de l'AMAP, Simarro ha afirmat que "és una qüestió de voluntats polítiques mantenir-se ferm amb el compromís de la gestió directa de l'aigua", ja que, segons ha dit, "és molt important mantenir el control públic de l'aigua en un context de pobresa hídrica com el que tenim".

En relació amb el paper d'ERC, amb qui van impulsar l'adhesió a l'AMAP en l'anterior govern tripartit, Simarro s'ha mostrat "decebut" i ha lamentat que des d'ERC "no siguin capaços de mantenir ferms aquests principis per la gestió directa de l'aigua".

L'ús recreatiu de l'aigua per part del Golf Sant Cugat

Per la seva banda, Savé ha recordat que "la sequera que tenim ara no és excepcional" i que "les condicions aniran a pitjor". En aquest sentit, ha posat èmfasi en "la gran despesa d'aigua que representa un camp de golf".

En la mateixa línia, Simarro ha posat en relleu "les contradiccions en moments d'emergència respecte als usos recreatius versus els usos essencials, com la ramaderia i l'agricultura" i ha exigit "que es revisin les concessions del golf als aprofitaments de pou i que aquests es puguin redistribuir municipalment en relació amb necessitats més col·lectives i socials per la ciutat".


Marco Simarro

Creiem que és una qüestió de voluntats polítiques mantenir-se a un lloc com l'AMAP i mantenir-se ferm amb el compromís per la gestió directa de l'aigua, llavors denunciem l'aliniament de l'Ajuntament amb els interessos de l'AMB



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.