Compromís de l'Ajuntament per crear una línia de beques per a les activitats extraescolars

El ple municipal ha aprovat la moció conjunta d'En Comú Podem, Junts i ERC


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu / Foto: Localpres

Els infants i joves de Sant Cugat tindran accés universal a beques per gaudir d'activitats extraescolars. Així ho ha aprovat el ple municipal arran de la moció conjunta presentada per En Comú Podem, Junts i ERC. Amb això, l'Ajuntament es compromet a obrir una línia de subvencions perquè qualsevol alumne pugui realitzar aquest tipus d'activitats. Aquests ajuts s'adheriran al projecte de Tarifació Social, que precisament està renovant el consistori per garantir amb criteri socioeconòmic aquest accés als infants de Sant Cugat.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

L'objectiu és universalitzar-ne l'accés i que tots els infants puguin accedir a les activitats extraescolars independentment del seu nivell socioeconòmic. D'aquesta manera, es busca fomentar una línia d'ajuts per a tothom en què no només beneficiïn aquells infants atesos per serveis socials.

Des d'ERC consideren que les activitats extraescolars són una part "intrínseca" del sistema educatiu i que ha de ser "una prioritat pels sistemes polítics". En aquesta línia, han posat de manifest la necessitat de tenir un pla municipal per a una educació equitativa compartit entre l'administració i totes les entitats educatives que treballen en aquesta línia.

Una moció que també han vist amb bons ulls En Comú Podem i la CUP, el PP i el PSC. Tanmateix, des d'aquest darrer s'ha puntualitzat que d'entre les diferents activitats extraescolars, l'anglès i la música són les més discriminades i ha convidat a l'Ajuntament ha fet una reflexió al respecte.

Vox, per la seva banda, s'hi ha abstingut argumentant que temen que només es tinguin en compte criteris econòmics a l'hora de repartir aquests ajuts.

La moció s'ha aprovat finalment sense l'esmena presentada per Vox i amb l'aprovació de tots els partits excepte aquest darrer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.