Sant Cugat tindrà un pla integral per a les cures i la conciliació

La CUP, proposant de la moció, s'ha abstingut arran de la negativa del govern d'estudiar internalitzar el Servei d'Atenció Domiciliària


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

Imatge d'arxiu / Foto: ACN

L'Ajuntament elaborarà una pla integral per a les cures i la conciliació amb l'objectiu de fer una diagnosi del sector, promoure la igualtat d'oportunitats i millorar la qualitat de vida de la ciutadania. És una proposta de la CUP, aprovada al ple d'aquest dilluns que ha comptat, paradoxalment, amb l'abstenció dels anticapitalistes arran de les esmenes del govern. El fet que Junts i ERC 'no considerin ara prioritari' fer un estudi per internalitzar el Servei d'Atenció Domiciliària (SAD) ha motivat el pas al costat dels cupaires, que sí han acceptat esmenes de millora del PSC i la CUP.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

L'índex de dependència a Sant Cugat, sosté la CUP, és del 48% i el SAD atén més de 770 persones amb manca d'autonomia física i en situacions de dependència. Amb aquestes dades, els cupaires veuen clar i necessari internalitzar el Servei d'Atenció Domiciliària.

Cosa que no ha compartit la regidora d'ERC, Gemma Aristoy, titular de Drets socials i exsòcia de govern dels anticapitalistes. Aristoy s'ha mostrat sorpresa que els cupaires no defensessin la internalització del SAD quan eren a govern i ha afegit que la situació econòmica i de personal no fan possible absorbir les professionals del servei.

La republicana ha remarcat que el govern continuarà treballant per activar la cooperativa de cures, promoguda el mandat passat, i per activar una prova pilot d'algun servei de respir i usos del temps per a les persones cuidadores. La regidora de la CUP, Ariadna Sierra, ha lamentat les esmenes de govern, sobretot perquè considera que fer l'estudi d'internalització "és una proposta de mínims".

A banda de la CUP, el text amb les esmenes del govern ha comptat amb l'abstenció del PSC i el vot contrari del PP, Vox i ECP.


Ariadna Sierra

Amb aquesta esmena desvirtuen el nostre acord i lamentem això perquè fer un estudi era quelcom com "realista".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.