Ramon Gutiérrez (ECP): 'Sant Cugat necessita un horitzó de futur amb una visió per la pròxima dècada'

Sant Cugat En Comú ha organitzat una jornada per debatre sobre els reptes de futur en polítiques mediambientals, socials i econòmiques


  • Comparteix:

Júlia Boada, diputada de Sumar En Comú Podem, i Ramon Gutiérrez, portaveu de Sant Cugat En Comú Podem

Júlia Boada, diputada de Sumar En Comú Podem, i Ramon Gutiérrez, portaveu de Sant Cugat En Comú Podem

El repte climàtic, la mobilitat, l'habitatge, la desigualtat i combatre l'individualisme. Aquests són els reptes que ha plantejat Sant Cugat En Comú en una jornada de reflexió vers les alternatives de futur aquest dissabte a la Casa de Cultura. El portaveu dels comuns, Ramon Gutiérrez, i la diputada de Sumar En Comú, Júlia Boada, han marcat les línies a seguir en polítiques 'verdes' de cara als pròxims anys tant a Sant Cugat com a la resta de l'Estat espanyol. Gutiérrez ha estat crític amb la gestió del govern municipal, sobre la qual ha lamentat no tenir 'visió de futur' i de fer polítiques de 'dia a dia'.

El portaveu de la formació d'esquerres ha criticat que les polítiques de transició ecològica que aplica el govern de Junts i ERC estan enfocades a "l'elit i deixen enrere molta gent a Sant Cugat". Gutiérrez creu que falta planificació a l'Ajuntament per "avançar-se als esdeveniments" i una "manca" de visió a llarg termini. Aspectes com la falta d'un pla per combatre la sequera, la gestió del parc de Collserola com no només una massa forestal, la mobilitat i la necessitat de fer habitatge públic han estat els punts que ha exemplificat el portaveu dels comuns per afirmar aquesta falta de planificació.

En el context estatal en planificació mediambiental, la diputada del grup parlamentari Sumar, Júlia Boada, considera que "la situació és millor que fa 10 anys, però hauríem de fer un pas endavant". La diputada és crítica amb el model de transició ecològica que lidera el partit socialista, ja que "la regularíem d'una altra manera en el que és el mercat elèctric". Al juny, el Congrés dels Diputats ha d'aprovar el Pla Nacional Integral d'Energia i Clima (PNIEC), instrument que serveix per planificar la transició energètica i la descarbonització a l'estat.

Boada ha explicat que es troba a la fase de revisió i creu que "falta un impuls en temes d'eficiència energètica" i que aquest pla "tingui un procés de transició justa i no deixi a ningú enrere". La diputada també ha estat crítica amb el projecte de Llei de Mobilitat Sostenible, la qual l'ha considerat de "poc ambiciosa" en deixar de banda els objectius de descarbonització.

La transició ecològica des de la perspectiva europea

La mateixa Boada ha volgut posar en relleu les diferents polítiques ecològiques i de "transició ecològica" que s'han aprovat en el plenari europeu en la darrera legislatura. La diputada ha ressaltat dues iniciatives que assenyala com a pilars del motor de canvi en l'ecosistema mediambiental del continent i que s'han impulsat: els fons Next Generation i l'European Green Deal.

També s'han abordat els fons econòmics que busquen pal·liar els efectes socials i econòmics de la pandèmia i on s'han destinat prop de 800.000 milions d'euros a repartir entre els estats membres. Boada ha explicat que, a diferència a com es va pal·liar la crisi econòmica de 2008 amb "mesures austeres", "la sortida ha estat molt diferent, s'ha posat el focus en les persones i s'ha apostat per fer una transició ecològica i tecnològica".

Per altra banda, sobre l'European Green Deal, la diputada de Sumar En Comú ha ressaltat els tres objectius que pretén: reduir un 55% les emissions d'efecte hivernacle abans de 2030, arribar a la neutralitat climàtica com a continent a 2050 i plantar 3.000 milions d'arbres abans de 2030.


Ramon Gutiérrez

La ciutat el que necessita és un horitzó de futur i una visió per als pòxims 10 anys



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.