Junts posa el focus en l'esport santcugatenc per començar a promocionar l'ús del català

La Plataforma per la Llengua diu que tot i que el català a Sant Cugat té bona salut en comparació, cal prevenir els primers senyals de retrocés


  • Comparteix:

El diputat de Junts, Francesc Ten; el membre de la Plataforma per la Llengua, Eloi Planas; l'alcalde, Josep Maria Vallès; les regidores Núria Fernández i Núria Escamilla; i la presidenta de Jxstc, Marta Canas / Foto: Cugat Mèdia

El diputat de Junts, Francesc Ten; el membre de la Plataforma per la Llengua, Eloi Planas; l'alcalde, Josep Maria Vallès; les regidores Núria Fernández i Núria Escamilla; i la presidenta de Jxstc, Marta Canas / Foto: Cugat Mèdia

Junts per Sant Cugat i la nova regidoria de Política Lingüística vol potenciar l'ús del català dins l'esport santcugatenc, on han detectat que és on menys es fa servir a la ciutat. Malgrat que Sant Cugat és una de les ciutats de l'àrea metropolitana on més català es parla, segons la Plataforma per la Llengua, quan apareixen els primers símptomes de retrocés, cal prendre mesures 'abans la situació no sigui crítica'. Aquest ha sigut alguns dels eixos de la xerrada 'Parlem de Sant Cugat' dedicat a l'ús dels català organitzat pel partit juntaire, i en la qual hi han assistit el diputat de Junts al Parlament Francesc Ten i l'alcalde, Josep Maria Vallès.

El membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua Eloi Planas ha celebrat que Junts x Sant Cugat es fes seva la proposta que van enviar els partits per a les eleccions municipals de fer una regidoria de Política Lingüística. A banda de Sant Cugat, també van recollir el guant Girona, Terrassa i Olot.

La regidora santcugatenca de Política Lingüística, Núria Fernàndez, ha explicat que abans de final d'any posaran el focus en l'esport: "Com es veu a l'Observatori, els joves són els que més canvien al castellà, tot i que tots saben parlar català, i hem vist que a l'esport és on es parla menys el català".

Un de les primeres accions d'aquesta regidoria va ser impulsar una Taula pel Català, que ja compta amb més de 40 entitats adherides, cosa que Fernàndez ha qualificat d'"èxit rotund".

El diputat de Junts al Parlament, Francesc Ten, ha valorat molt positivament la iniciativa de posar en marxa aquesta nova regidoria: "Són baules imprescindibles que ens serveixen per conscienciar la ciutadania que cal fer polítiques actives decidides i no febles a favor del català".



Eloi Planas

La cosa no està tan malament com en altres llocs, però no ens podem despistar, i si veiem que algunes dades ens comencen a fallar, posar mesures abans que la situació sigui crítica.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.