Vox reclamarà que l'Ajuntament acompleixi les mocions aprovades

Ho exigirà amb una moció al ple, on també demanarà una app per denunciar incidències a la via pública


  • Comparteix:

Ple de març / Foto: Cugat Mèdia

Ple de març / Foto: Cugat Mèdia

Vox exigeix que l'Ajuntament doni compliment a les mocions aprovades al ple municipal. Ho farà a la sessió plenària d'aquest dilluns a través d'una moció per considerar que 'algunes vegades' els acords assolits al ple no es duen a terme perjudicant 'la ciutadania i les famílies de Sant Cugat'. Fa set anys, el ple ja es va comprometre en aquest sentit amb una moció institucional, original d'ICV-EUiA.


Una petició que no és nova

Va ser al 2017 quan tots els grups polítics refermaven el compromís de l'equip de govern perquè donés compliment a les mocions aprovades. La mesura va ser una proposta dels ecosocialistes que també demanaven que es publiquessin els textos de les mocions al web municipal.

Actualment, el web municipal i el portal de transparència ofereixen de forma molt actualitzada la publicació de les mocions (fins al febrer de 2024). Al 2015, Ciutadans va demanar amb una moció institucional que la ciutadania pogués seguir l'execució de les mocions aprovades al portal de transparència de l'Ajuntament. No obstant això, el portal redirigeix al web municipal només per consultar les mocions aprovades però enlloc es determina el grau d'execució.

A l'anterior mandat, on es van aprovar 117 mocions, és van acomplir un terç de les mateixes, segons va calcular Cugat Mèdia. En els 10 mesos que portem de mandat s'han aprovat 34 mocions, cinc mocions més que la mitjana anual del govern tripartit, xifrada en 29.

Una app per denunciar incidències a la via pública

D'altra banda, Vox presentarà una moció al ple per demanar la creació i dinamització d'una app per denunciar les incidències al carrer. El partit d'extrema dreta considera que el servei Ulls de la ciutat de la web municipal té un difícil accés i "no dona sempre resposta". Segons la formació, Junts i ERC portaven al programa electoral propostes que donaven solucions a aquest aspecte i és en aquest sentit que elevaran la petició al ple.

Consulta AQUÍ la primera moció i AQUÍ, la segona.










  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.