ERC demana a Medi Ambient que inclogui tots els sectors urbanitzables no programats al projecte de protecció de la serra


  • Comparteix:

Els republicans consideren que, si hi ha voluntat política, Can Busquets encara es pot preservar al cent per cent

Els republicans consideren que, si hi ha voluntat política, Can Busquets encara es pot preservar al cent per cent

ERC demana a la conselleria de Medi Ambient que inclogui totes les zones urbanitzables no programades de l'entorn de Collserola -entre elles Can Busquets- en el projecte d'ampliació de la protecció de la serra que està preparant el departament encapçalat per Salvador Milà. La formació republicana considera que encara es pot evitar la urbanització parcial de Can Busquets sempre i quan tant la Generalitat com l'equip de govern municipal tinguin 'voluntat política'.

Els regidors de les diferents seccions locals d'ERC dels municipis de l'entorn de Collserola s'han reunit a Sant Cugat, amb la presència del diputat republicà responsable de Medi Ambient, Oriol Amorós, per debatre sobre el contingut de l'estudi encarregat per la conselleria de Medi Ambient per augmentar la protecció de la serra.

El portaveu municipal d'ERC a Sant Cugat i tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar, ha recordat que l'estudi de la conselleria no planteja la protecció total de Can Busquets, ja que preveu la possibilitat d'urbanitzar-ne una part, en la línia del que planteja la modificació del PGM de La Floresta aprovada al ple municipal. Per això, ERC demana al departament encapçalat per Salvador Milà que totes les zones urbanitzables no programades de l'entorn de Collserola -zones 21- s'incloguin dins el Parc, per tal de garantir la seva protecció. Eduard Pomar.

Eduard Pomar

La proposta de Medi Ambient hauria d'incorporar totes les zones urbanitzables no programades, per incrementar l'extensió del Parc i la quantitat d'espais protegits.


Pel que fa a la protecció de Can Busquets, Pomar considera que malgrat l'aprovació al ple de la modificació del PGM de La Floresta, encara hi ha la possibilitat d'evitar la urbanització parcial d'aquest sector, abans que es tramitin els plans especials que permetrien construir en aquest espai. En aquest sentit, el tinent d'alcalde de Medi Ambient demana a la Generalitat que executi la moratòria urbanística a l'entorn de Collserola, i afegeix que la urbanització de Can Busquets es pot aturar si hi ha 'voluntat política' tant al govern català com a l'executiu municipal, format per CiU i ERC.

Eduard Pomar

Fins que això no estigui definitivament aprovat per la Generalitat i no es presentin els plans per urbanitzar, som a temps d'evitar-ho. Això passa perquè la Generalitat i el govern local tinguin la voluntat de protegir Can Busquets.


Els regidors d'ERC de l'entorn de Collserola també han reiterat la seva oposició a les infraestructures viàries que amenacen la serra, com el Vial de Cornisa i els túnels Central i d'Horta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.