L'Ajuntament renova per tres anys més el conveni amb el Consorci del Parc de Collserola


  • Comparteix:

La creació d'una entrada al parc des de Sant Cugat i la millora de l'àmbit de Torre Negra són algunes de les mesures recollides

La creació d'una entrada al parc des de Sant Cugat i la millora de l'àmbit de Torre Negra són algunes de les mesures recollides

La creació d'una 'porta d'entrada' des de Sant Cugat al Parc de Collserola i la millora de l'àmbit de la Torre Negra són algunes de les actuacions més destacades que s'inclouen al nou conveni-marc de cooperació signat entre l'Ajuntament i el Consorci del Parc per als propers tres anys. El consistori aportarà un total de 533.000 euros durant aquest període, amb l'objectiu de mantenir i millorar l'estat del Parc i de donar-lo a conèixer a tota la ciutadania.

L'Ajuntament ha renovat per tres anys més el conveni amb el Consorci del Parc de Collserola, mitjançant el qual la nostra ciutat aportarà un total de 533.000 euros per al manteniment i la millora del Parc. De fet, Sant Cugat és un dels 9 municipis que formen part del Consorci del Parc de Collserola que més superfície de terreny hi aporten, amb prop de 1.700 hectàrees.

El nou conveni aprofondirà en la tasca de manteniment i divulgació de Collserola que es fa des del consistori i treballarà per la creació d'una 'porta d'entrada' al Parc que serveixi per apropar-lo a tota la ciutadania de Sant Cugat. Així ho ha dit l'alcalde, Lluís Recoder.

Lluís Recoder

Un punt d'entrada al Parc, amb un punt d'informació i una àrea de lleure. Ens interessa molt, perquè coincideix amb el nostre objectiu de apropar la gent de Sant Cugat a la joia de la natura del Parc de Collserola.


L'alcalde també ha demanat, una vegada més, la modificació del PGM del 1976 per tal de fer-ne una lectura actualitzada. D0aquesta manera, segons Lluís Recoder, es podrien solucionar 'amb una única operació jurídica' tots els problemes existents per protegir les zones d'interès natural que van quedar fora del Parc el 1976, com ara Can Busquets i Torre Negra.

A part de reforçar les actuacions en l'eix natural que va des del Pi de'n Xandri a la masia de Can Borrell, el nou conveni se centrarà específicament en el manteniment i la millora de l'àmbit de la Torre Negra. Així ho ha dit el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.

Eduard Pomar

Creiem que era important que el nou conveni inclogués tot l'àmbit de Torre Negra, que és la porta de Collserola, un espai de transició amb una gran biodiversitat.


En concret, el conveni preveu que el Consorci elabori un pla de prevenció d'incendis en aquest àmbit natural, un pla de gestió i millora forestal i diverses iniciatives d'educació ambiental.

De la seva banda, el vicepresident executiu del Consorci del Parc, Josep Perpinyà, ha agraït l'esforç de l'Ajuntament de Sant Cugat per mantenir el seu esforç envers el Parc.

Josep Perpinyà

Aquest conveni és un exemple clar de la voluntat de l'Ajuntament de Sant Cugat d'avançar cap a la conservació i prevenció. Les inversions les haurà de determinar l'Ajuntament i ja veurem on es col·loquen, però podrien centrar-se en l'eix del Pi de'n Xandri fins a Can Borrell.


El gerent del Consorci, Marià Martí, ha afegit que un dels objectius del Parc és potenciar la veritable 'espina dorsal' de Collserola, que és la Vall de Gausac i la zona de Sant Medir, i ha apostat per perllongar aquest eix fins a la plaça del Rotary, a Sant Cugat.

El nou conveni preveu que l'Ajuntament destinarà al Parc 127.000 euros aquest any, 217.000 l'any vinent i 187.000 el 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.