El PSC demana la remodelació integral de les pistes de Sant Francesc amb un procés participatiu


  • Comparteix:

Els socialistes jutgen 'insuficient' la reforma dels vestuaris anunciada per l'equip de govern

Els socialistes jutgen 'insuficient' la reforma dels vestuaris anunciada per l'equip de govern

El PSC presentarà al ple municipal d'aquest mes una moció reclamant un pla de remodelació integral de les pistes de Sant Francesc, que s'hauria d'executar l'any vinent després d'un procés participatiu per definir-ne els usos. Els socialistes consideren 'insuficient' l'arranjament dels vestuaris anunciat per l'equip de govern per aquest estiu i recorden que l'estat de les instal·lacions és molt deficient ja que des de l'any 1985 no s'hi ha fet cap actuació de millora.

El PSC ha criticat el fet que des de fa 20 anys, quan es va finalitzar la segona fase de construcció de les pistes, aquestes instal·lacions s'han anat degradant i l'Ajuntament no hi ha fet cap actuació de millora. Segons els socialistes, l'estat de les pistes és 'vergonyós' i els vestuaris no compleixen les mínimes condicions de salubritat. És per això que el PSC, en la línia de la proposta de fer un pla global d'equipament per al barri, presentarà al proper ple una moció exigint la remodelació 'en profunditat' de les instal·lacions per donar un servei adequat a 'un dels barris més populosos' de la ciutat i també al conjunt de la ciutadania de Sant Cugat.

La regidora socialista Neus Sotomayor ha explicat que el projecte hauria de ser fruit d'un procés participatiu i s'hauria d'executar l'any vinent.

Neus Sotomayor

Cal un pla global de remodelació de les instal·lacions, donant veu als veïns i a la Coordinadora d'Entitats Esportives. Caldria fer prèviament un procés participatiu.


És per això que els socialistes no volen definir encara el contingut concret de la remodelació i els futurs usos de l'equipament, a l'espera de les conclusions del procés participatiu. De tota manera, el PSC ha avançat que una possibilitat seria cobrir una de les dues pistes perquè pugui acollir de forma correcta els entrenaments d'algun club esportiu -com el Patí Hoquei Sant Cugat- i també esdeveniments culturals i socials.

El regidor socialista Salvador Gausa ha remarcat, a més, que la proposta dels socialistes descarta totalment que l'equipament passi a ser gestionat per una empresa privada ja que, segons el PSC, els serveis de la ciutat han de continuar sent públics.

Salvador Gausa

Els serveis han de continuar sent públics. Aquesta instal·lació té una gran utilització popular de gent que vol fer esport en el seu temps lliure. No volem que la remodelació serveixi per privatitzar aquest equipament.


El PSC considera que la remodelació de les pistes de Sant Francesc és 'urgent' i s'ha d'abordar de forma específica, sense haver d'esperar a la redacció del Pla d'Equipaments Esportius.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.