El ple municipal es posiciona de nou a favor del poble saharaui


  • Comparteix:

Des de l'Ajuntament s'ha rebutjat la política de repressió del Marroc envers el Sahara Occidental

Des de l'Ajuntament s'ha rebutjat la política de repressió del Marroc envers el Sahara Occidental

El ple ha aprovat una moció institucional de suport al poble saharaui en què reclama que el Marroc permeti exercir el dret d'autodeterminació al Sàhara Occidental. L'aprovació de la moció coincideix amb l'estada de nens i nenes saharaui a la nostra ciutat.

Inicialment, ICV-EA havia presentat la moció, però la resta de partits s'hi han afegit i l'han convertida en institucional. La proposta demana que els executius català i espanyol, i les institucions europees intercedeixin davant del govern marroquí perquè respecti la legalitat internacional al Sàhara Occidental. Això implica que, tal i com estableix el 'Pla Baker', aprovat l'any 2003 pel Consell de Seguretat de les Nacions Unides, el poble saharaui pugui exercir el seu dret de lliure associació.

El portaveu ecosocialista, Xavier Boix, ha assegurat que el ple d'aquest setmana era un bon moment per aprovar la moció, perquè diversos nens saharauis es troben a la nostra ciutat.

Xavier Boix

Amb nens i nenes sahrauís a la nostra ciutat, és un bon moment per aprovar una moció institucional de suport al Sàhara


De la mateixa manera, la proposta rebutja la repressió exercida per la policia del Marroc durant les darreres setmanes i incideix en la necessitat de garantir el respecte dels drets humans del poble saharaui.

La moció s'adreçarà, entre d'altres institucions, al Consolat del Regne del Marroc a Barcelona i al Govern de l'estat perquè aquest demani la intervenció immediata de les Nacions Unides en el conflicte.

El tinent d'alcalde de Polítiques Socials i Joventuts, Toni Ramon, ha reafirmat el suport de Sant Cugat al Sàhara Occidental.

Toni Ramon

Continuaran tenint el nostre suport. Estem a favor que els pobles exerceixin lliurement i pacíficament el dret a l'autodeterminació


L'aprovació d'aquesta moció institucional coincideix amb l'estada de 12 nens i nenes saharauis a la nostra ciutat. Tots ells, acollits per l'Associació Sant Cugat Amb el Poble Saharahui (SCAPS), van arribar a finals del mes passat, en plena Festa Major. Durant aquest mes de juliol, els petits estan realitzant diferents activitats amb els esplais i a l'agost aniran de vacances amb les famílies d'acollida assignades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.