Recoder denuncia que el departament de Política Territorial actua de forma 'partidista' en el tema de Can Busquets


  • Comparteix:

L'alcalde recorda que l'expedient de modificació del PGM a la Floresta ja compta amb una avalució ambiental que va rebre el vist-i-plau de la Generalitat

L'alcalde recorda que l'expedient de modificació del PGM a la Floresta ja compta amb una avalució ambiental que va rebre el vist-i-plau de la Generalitat

L'alcalde, el convergent Lluís Recoder, qüestiona l'acord de la Generalitat de suspendre la tramitació definitiva de la modificació del PGM a la Floresta a l'espera d'un informe d'avaluació ambiental, ja que segons assegura, aquest informe ja es va presentar i va ser aprovat pel departament de Medi Ambient del govern català. L'alcalde denuncia que, en aquesta qüestió, la Generalitat no està actuant com ho hauria de fer una administració pública ja que defensa interessos partidistes per sobre de l'interès comú.

Acompanyat de la tinent d'alcalde de Territori, Lluís Recoder ha recordat que l'expedient de modificació del PGM a la Floresta -un projecte que inclou la urbanització del 20% de Can Busquets- ja compta amb un informe d'avaluació ambiental que al febrer del 2003 va rebre el vit-i-plau del departament de Medi Ambient de la Generalitat. A més, l'alcalde ha recordat que el projecte compta també amb un informe favorable del Consorci del Parc de Collserola.

És per això que Recoder assegura que, des de l'Ajuntament entenen que ja han complert amb els requisits que estableix la Llei d'Urbanisme. Davant d'aquesta situació, l'alcalde ha recordat que 'les institucions han d'actuar en defensa de l'interès comú i no han de tenir interessos partidistes', i ha qüestionat l'actuació que està tenint, en aquesta qüestió, el departament de Política Territorial i Obres Públiques.

Lluís Recoder

Les institucions han d'actuar en defensa de l'interès comú i no han de tenir interessos partidistes, i en aquest cas cada cop pensem més que està havent-hi una actuació per part de Política Territorial que no està en la línia del que ha de ser una actuació per part d'una administració pública.


L'alcalde també ha qualificat l'actuació del govern català de 'força estranya', ja que la resolució encara no s'ha comunicat oficialment a l'Ajuntament, tot i que ja ha sortit a la llum a través dels mitjans de comunicació i tot i que, segons ha dit, tant el PSC com ICV de la ciutat feia temps que ho apuntaven.

Pel que fa a les actuacions que ha d'emprendre ara el consistori, Recoder ha dit que ho han d'acabar d'estudiar, ja que tot i no descartar la via jurídica, aquests processos sempre s'allarguen uns anys i és important, ha dit, avaluar bé les repercussions que pot suposar tenir aturat el projecte durant tant de temps. Tot i això, l'alcalde ha manifestat la seva por que, en cas de complir amb la demanda del govern català i fer una avaluació ambiental, després 'no s'inventin una altra excusa'.

Lluís Recoder

El dia que envien això, que passarà? Quina serà l'excusa? Si hi ha una voluntat política de menystenir els interessos de Sant Cugat, de protecció de Collserola i de les famílies que tenen les cases fora d'ordenació, l'excusa podrà ser qualsevol.


Lluís Recoder ha reiterat que, des del seu punt de vista, l'expedient engegat per l'Ajuntament permet legalitzar les 90 cases fora d'ordenació, construir 150 habitatges públics a la Floresta, resoldre problemes de vialitat i preservar el 80% de la finca de Can Busquets, unes qüestions, ha dit, que ara tornen a quedar aturades.

L'alcalde ha lamentat també que algunes formacions hagin volgut crear polèmica sobre el tema de Can Busquets quan l'ajuntament ha fet ja un important procés de protecció del sector de Torre Negra, que en cas contrari hagués suposat la construcció de 5.000 vivendes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.