La ministra Carmen Calvo diu que els 'papers de Salamanca' tornaran a Catalunya al gener


  • Comparteix:

La Comissió de la Dignitat confirma que els treballs per al retorn ja estan molt avançats

La Comissió de la Dignitat confirma que els treballs per al retorn ja estan molt avançats

La ministra de Cultura, Carmen Calvo, ha anunciat que els anomenats 'papers de Salamanca' tornaran a Catalunya el mes de gener, en compliment de la llei de restitució aprovada al Congrés dels Diputats. La Comissió de la Dignitat confirma que el retorn efectiu dels arxius incautats a la Generalitat republicana és imminent i espera que la devolució de la documentació privada es faci també al llarg del 2006.

Emmig de les crítiques del PP i de la presentació d'un recurs d'inconstitucionalitat per part de la Junta de Castella i Lleó, la ministra espanyola de Cultura, Carmen Calvo, ha reiterat aquest dijous que el retorn a Catalunya dels 'papers de Salamanca' continua endavant amb tota normalitat i en compliment de la llei de restitució aprovada al Congrés dels Diputats. Calvo ha indicat que el retorn es farà efectiu en breu, i ha fixat com a termini el mes de gener, tal com preveia el termini d'aplicació de la llei.

Des de la Comissió de la Dignitat ja havien explicat que els treballs per a la devolució efectiva dels arxius de la Generalitat republicana estan en marxa. Un dels membres del secretariat de l'entitat, Josep Cruanyes, afegeix que ja s'ha començat a preparar també el retorn de la documentació d'entitats privades i particulars.

Josep Cruanyes

Des de l'endemà de la publicació de la llei al BOE ja s'hi ha començat a treballar. Ja està en marxa el retorn dels arxius de la Generalitat i s'ha començat a treballar en la documentació privada per tal que dins del proper any es pugui fer efectiu el retorn.


De la seva banda, el PP ha criticat les declaracions de la ministra Carmen Calvo i l'ha acusat de manca de diàleg per fixar terminis pel retorn dels 'papers de Salamanca' sense tenir en compte les parts afectades, en referència a la Junta de Castella i Lleó i l'Ajuntament de Salamanca. Els populars insisteixen en què el retorn dels arxius incautats suposa el trencament de la unitat de l'arxiu de la Guerra Civil.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.