El pressupost municipal per al 2006 s'aprova definitivament amb els vots a favor de l'equip de govern


  • Comparteix:

Les al·legacions i esmenes presentades pel PSC no han obtingut el suport de la resta de grups del consostori

Les al·legacions i esmenes presentades pel PSC no han obtingut el suport de la resta de grups del consostori

El ple de l'Ajuntament ha aprovat definitivament el pressupost municipal per al 2006, que ascendeix a 151 milions d'euros entre ajuntament, organismes autònoms i empreses municipals, amb els vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició. El plenari ha resolt també desestimar les al·legacions, esmenes i el pressupost alternatiu presentat pel PSC.

El tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda, Jordi Joly, ha reiterat que el pressupost municipal elaborat per l'equip de govern és ambiciós i previsor, i ha defensat la voluntat d'utilitzar les diferents vies de finançament possibles abans d'incrementar l'endeutament, tot i que aquesta és una opció que tampoc no descarta.

Joly ha afegit que tots els projectes tenen el finançament garantit i ha rebutjat les al·legacions i esmenes del PSC, ja que segons ha dit, no deixen un marge de superàvit per la prudència ni tenen en compte el global de la planificació d'inversions previstes fins al 2007. Per a Joly, la proposta del PSC és inviable.

Jordi Joly

Tots els projectes finalment tenen el seu finançament garantit, i per tant, contra un pressupost infinanciable, inconsistent i poc ambiciós, nosaltres proposem l'aprovació d'un pressupost previsor, global i molt ambiciós


En el mateix sentit s'han expressat el seus socis de govern. El regidor republicà, Enric Tomàs, ha assegurat que tot i que algunes de les aportacions poden tenir-se en compte de cara a futures planificacions, el pressupost elaborat per CiU i ERC és molt ambiciós i amb un alt contingut social.

Enric Tomàs

És cert que hi ha un volum alt d'inversions però jo el catalogaria d'ambiciós, sobretot. I no hem d'oblidar que en les inversions també hi ha un alt contingut social


Des de l'oposició, el PSC ha defensat les al·legacions i esmenes presentades al pressupost ordinari i al d'inversions, assegurant que no veuen factible executar els 30 milions d'euros d'inversions previstos pel 2006. Segons el regidor socialista, Pau Calsamíglia, alguns dels projectes poden convertir-se en plurianuals i es poden buscar altres vies de finançament que no passin per la venda de patrimoni a través de Promusa, ja que a la llarga, això acabarà comportant igualment un major endeutament.

Pau Calsamíglia

Això acaba que l'endeutament és que serà, sigui a través de Promusa o a través de l'Ajuntament, perquè Promusa no té una màquina de fer diners. Tot el que transfereixi l'Ajuntament per fer les inversions sortirà d'endeutament


ICV-EA, de la seva banda, ha reiterat l'oposició a un pressupost que consideren 'poc realista' i del qual qüestionen les operacions per obtenir finançament. Els ecosocialistes però tampoc s'han sumat a les propostes socialistes, ja que han afirmat estar d'acord amb els criteris polítics però no amb d'altres aspectes. Xavier Boix, portaveu d'ICV-EA.

Xavier Boix

No estem en contra però ens hem d'abstenir amb al·legacions que posen en qüestió el tràmit del pressupost, i pensem que qüestionar això posa en qüestió la tasca de les persones que han de garantir que els procediments són correctes


Per últim, el PP s'ha abstingut en les al·legacions però ha votat en contra de la proposta de pressupost alternatiu del PSC. Per al president popular, Rafael Enríquez, del que es tracta és d'aplicar els criteris empresarials a l'Ajuntament, buscant reduir despeses i incrementar beneficis.

Rafael Enríquez

Les dues iniciatives porten a curt o mig termini a una possible insostenibilitat de funcionament d'aquest ajuntament. Nosaltres proposem com a base el principi empresarial de minimitzar costos i maximitzar beneficis


Finalment, i després que aquest tema quedés sobre la taula del ple de desembre per manca d'informació, el ple extraordinari d'aquest divendres ha desestimat les al·legacions i esmenes del PSC

Pel que fa al pressupost municipal per al 2006, que ascendeix a 151 milions d'euros entre ajuntament, empreses municipals i organismes autònoms, aquest s'ha aprovat amb els 13 vots a favor de l'equip de govern i els vots en contra de l'oposició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.