ICV assegura que cal un canvi de govern a la ciutat i es presenta com a alternativa de govern


  • Comparteix:

Els ecosocialistes afirmen que al 2006 continuaran treballant en qüestions com la preservació de Collserola o el model econòmic del consistori

Els ecosocialistes afirmen que al 2006 continuaran treballant en qüestions com la preservació de Collserola o el model econòmic del consistori

El grup municipal d'ICV es marca com a repte per al 2006 deixar clar que la seva formació és una alternativa de govern i que estan preparats per governar. Per als ecosocialistes, a Sant Cugat és necessari un canvi de color polític al capdavant de l'Ajuntament i per això esperen que a les eleccions de maig del 2007 surti un nou govern d'esquerres capaç de gestionar un model de ciutat 'complicat'.

Des d'ICV asseguren que, durant aquest any 2006, treballaran per deixar molt clar que són una alternativa de govern i que aposten per un nou govern d'esquerres integrat per la seva formació, PSC i ERC i que sigui capaç d'afrontar un 'model de ciutat complicat' i que presenta molts reptes. Així ho ha explicat el portaveu ecosocialista, Xavier Boix.

Xavier Boix

És una ciutat que malgrat que urbanísticament estigui tancada, s'ha de gestionar. I creiem que per fer-ho d'una forma justa, rigorosa i austera s'ha de fer des d'un govern d'esquerres i perquè realment sigui d'esquerres hi ha de ser ICV


A més, des d'aquesta formació asseguren que continuaran treballant i fent un seguiment de temes com la preservació de Collserola, la política econòmica de l'Ajuntament o el desenvolupament dels diferents projectes de ciutat o de la tasca de Promusa.

Pel que fa al balanç del 2005, des d'ICV asseguren que ha estat un any intens en que han presentat diverses preguntes i mocions, destacant aquelles destinades a incrementar la protecció de Collserola, a 'millorar la higiene democràtica de l'Ajuntament' o en favor de la recuperació de la memòria històrica. També han incidit, diuen, en temes com la piscina de Mira-sol, l'Oficina Local d'Habitatge, l'Agenda 21 Local o el Pla de Cultura.

Pel que fa a l'acció de l'equip de govern, els ecosocialistes denuncien una manca de 'projecte global de ciutat' i han manifestat la seva preocupació pel funcionament dels consells de districte, per la recollida d'escombraries i la implantació de la separació de la brossa, o les polítiques medi ambientals, que segons la regidora Assun Reyes, no estan tenint prou prioritat.

Assun Reyes

Tenim moltes característiques envejables com a ciutat però això comporta uns deures que hauríem de tenir fets, hauríem de ser capdavanters i no ho som, i això ens preocupa molt.


Des del grup municipal d'ICV han afirmat també que des de l'àrea de Polítiques Socials s'està fent molta feina però que caldrà veure ara com s'executen aquests plans. També s'han mostrat preocupats per la seguretat ciutadana, afirmant que cal estar molt atents als darreres episodis de violència que s'han produït a la ciutat i treballar, sobretot, per detectar-los ja des de l'inici.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.