CiU i PP lamenten la reedició del tripartit


  • Comparteix:

CiU considera que altres pactes diferents al tripartit haurien estat una millor opció. La federació nacionalista creu que per 'ètica política' un partit no pot liderar un govern després de perdre cinc escons i distanciar-se en 11 diputats respecte al segon partit. Per la seva banda, el PP creu que amb el tripartit el govern català farà 'més del mateix'.

La federació nacionalista considera que la reedició del tripartit és legítima però no és la millor opció política. El copresident local, Ramon Bonastre, creu que altres pactes haurien estat més adients per 'ètica política'. Segons Bonastre, un govern que ha perdut cinc escons i que es diferencia en 11 diputats respecte el guanyador no té la millor posició per liderar un govern.

Ramon Bonastre

Tot i que és legítim el pacte també ho haguessin estat altres pactes. Un partit que ha perdut no sembla el millor posicionat per liderar un govern.


De la seva banda, el president del Partit Popular a Sant Cugat, Rafael Enríquez, ha explicat que el tripartit és 'més del mateix'. Enríquez ha avançat, però, que el PP farà una oposició constructiva.

El dirigent popular també considera que el gran fracassat d'aquest procés ha estat CiU.

Rafael Enríquez

El tripartit ja ho tenim sabut i serà més del mateix perquè ja ho hem patit durant tres anys. Nosaltres farem una oposició constructiva. El que es deixa palès és que el gran fracasat ha estat CiU.


D'altra banda, la federació nacionalista considera que el pacte local entre CiU i ERC gaudeix de 'bona salut democràtica' i no es veurà afectat per la reedició del tripartit a la Generalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.