CiU obligarà la Generalitat a dir si dóna suport al Quart Cinturó


  • Comparteix:

CiU obligarà el govern tripartit a posicionar-se sobre la construcció del tram del Quart Cinturó entre Abrera i la Roca. La federació presentarà al ple del Parlament una moció en què els partits hauran de dir si donen suport a la construcció d'aquesta part de la infraestructura viària.

Els nacionalistes presentaran la moció després que, a parer seu, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques no hagi definit aquest dimecres la posició del govern respecte el Quart Cinturó. Segons CiU, 'les discrepàncies internes' del govern paralitzen una infraestructura necessària per als interessos de Catalunya.

El diputat nacionalista, Josep Rull, ha assegurat que el Quart Cinturó té sentit perquè resol 'problemes quotidians' de la ciutadania. Rull ha afegit que les empreses també necessiten la infraestructura per decidir les seves inversions i planificacions de futur.

Rull ofereix al PSC el suport de CiU per tirar endavant el projecte.

Josep Rull

Per als grans projectes de país, sempre ens tindran al costat del govern.


El Quart Cinturó hauria d'unir Mataró i Vilafranca del Penedès, passant per Terrassa, Sabadell i Granollers. En l'actualitat, l'únic tram en funcionament de la infraestructura viària és el que uneix Mataró i Granollers. En licitació d'obres, es troba el traçat entre Abrera i Terrassa. En canvi, la unió entre Granollers i Sabadell encara està pendent de definir. Finalment, el recorregut entre Vilafranca del Penedès i Abrera és provisional i encara es manté en estudi.

Tant ERC com ICV-EA, socis de govern del PSC a la Generalitat, estan en contra de l'actual projecte de Quart Cinturó. En canvi, els socialistes s'han mostrat partidaris de construir la infraestructura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.