L'alcalde Recoder es mostra favorable a modificar globalment el Pla General Metropolità


  • Comparteix:

L'alcalde veu del tot necessària la modificació del Pla General Metropolità proposat pel govern de la Generalitat. Segons Lluís Recoder la revisió del PGM permetria resoldre els problemes creats pel creixement de la ciutat, 26 anys després de l'aprovació d'aquesta eina de planejament urbanístic.

El Pla General Metropolità va ser aprovat el 1976 amb l'objectiu de posar ordre al creixement urbanístic de Barcelona i 26 municipis més del seu entorn. Ara, passats quasi 27 anys es fa del tot necessària una revisió del PGM que permeti resoldre els reptes que el creixement de la ciutat ha posat damunt la taula.

Segons Lluís Recoder temes de ciutat tant importants com ara permetre la construcció de més habitatge públic, consolidar un model de ciutat descentralitzat, o evitar infrastructures com el Túnel Central agressives amb el territori, depenen de la revisió del PGM.

Lluís Recoder

És important tornar-nos a plantejar el Pla General Metropolità


D'altra banda, i davant les crítiques llançades per alguns ajuntaments socialistes, com el de Barcelona, que ja s'han mostrat contraris a revisar el PGM, Recoder considera que actuen des d'una perspectiva insolidària i centralista.

Lluís Recoder

Per Barcelona és incòmode reobrir el Pla General Metropolità perquè està fet molt a la mida de Barcelona


Sant Cugat i la resta de municipis han canviat les seves necessitats després de 26 anys. Fins avui, les modificacions del PGM s'ha fet amb actuacions puntuals o Plans Especials. Ara es demana un consens global entre totes els ajuntaments i la Generalitat per posar fil a l'agulla i consensuar un nou Pla global del fet metropolità.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.