Tots els partits, excepte CiU, critiquen el 'Tot Sant Cugat' per manca de pluralitat


  • Comparteix:

Tots els partits amb representació al consistori, excepte CiU, critiquen el 'Tot Sant Cugat' i el 'Diari de Sant Cugat' per manca de 'pluralitat informativa'. Segons les quatre formacions, els dos setmanaris ofereixen 'un tracte de favor' a la federació nacionalista, tot i rebre fons de publicitat institucional.

El PSC, ERC, el PP i ICV han emès un comunicat conjunt per demanar al Grup Premsa Local, editora dels dos setmanaris, que incorpori 'criteris de pluralisme democràtic'. Segons els quatre partits, els dos setmanaris no reflecteixen la pluralitat política de la ciutat, malgrat rebre fons públics. En concret, les formacions consideren que des de fa anys existeix 'un tracte de favor a una determinada força política en detriment de la resta', en al·lusió a CiU.

Ferran Villaseñor és el primer secretari del PSC, principal partit de l'oposició.

Ferran Villaseñor

S'hi dediquen fons públics. Per tant, la pluralitat de la ciutat s'hi ha de veure reflectida.


Els quatre partits també critiquen el contingut d'un article del director editorial del 'Tot Sant Cugat', Josep Maria Vallès. Segons les formacions, l'escrit de Vallès és 'poc obert, poc plural i poc dialogant' per considerar la política com a 'qüestió de segon ordre'.

Andreu Freixes és president d'ERC, sòcia de CiU a l'equip de govern.

Andreu Freixes

En alguns moments, aquests mitjans han tendit a reflectir més un parer a causa de la línia editorial que els impulsa.


Els partits asseguren no qüestionar la professionalitat dels periodistes dels setmanaris sinó la direcció editorial de les publicacions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.