L'alcalde reclama uns nous 'Pactes de la Moncloa' per afrontar el canvi climàtic


  • Comparteix:

L'alcalde reclama un acord transversal entre les administracions, les organitzacions empresarials i sindicals, els organismes socials i les ONG per assolir una societat més ecològica. Lluís Recoder considera prioritari un altre pacte global per fer pedagogia sobre les conseqüències del canvi climàtic.

L'alcalde ha fet aquestes declaracions després de la Primera Trobada Espanyola de Líders en Canvi Climàtic que s'ha fet a Sevilla durant aquest cap de setmana. La trobada ha estat convocada pel recent Nobel de la Pau, Al Gore.

Lluís Recoder ha estat una dels 200 personalitats convidades a aquesta trobada que busca implicar aquests actors socials en la lluita contra el canvi climàtic. Recoder explica l'objectiu de les sessions.

Lluís Recoder

Treballar arguments i contrarguments amb assessorament de científics per donar explicacions comprensibles per als ciutadans.


Recoder ha defensat la necessitat d'arribar a un gran acord transversal a l'estil dels 'Pactes de la Moncloa', amb la implicació de l'administració, les patronals, els sindicats, els organismes socials i ONG per fer front a 'un problema real' que afecta tota la societat.

Lluís Recoder

Ara seria el moment de tornar a fer uns pactes similars als 'Pactes de la Moncloa'


L'alcalde ha remarcat la importància d'arribar a un pacte global educatiu que faci pedagogia a tots els segments de la població sobre les greus conseqüències que pot comportar el canvi climàtic. Cal, ha dit Recoder, aconseguir una societat que consumeixi menys, que estalviï energia, que forci una legislació per construir vehicles menys contaminants i que aposti encara més pel transport públic.

Recoder ha elogiat la posició del president francès, Nicolas Sarkozy, que aposta per un nou pacte mediambiental que ha deixat satisfets la major part d'associacions i ONG.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.