El ple municipal demana el soterrament de la línia de FGC


  • Comparteix:

El ple municipal insta la Generalitat a soterrar i aïllar acústicament la línia dels Ferrocarrils (FGC) que passa pel centre de la ciutat. La moció presentada per CiU contempla el soterrament de les línies que passen pel centre del municipi, mentre per a la resta de trams aposta perquè s'aïllin mitjançant pantalles acústiques.

Pal·liar la contaminació acústica al centre del municipi i millorar la connectivitat entre els barris de la ciutat són els arguments de l'equip de govern per demanar el soterrament i aïllament de les línies de tren. El consistori demana també que durant les obres d'aïllament o soterrament es posin pantalles de reducció acústica en el tram comprès entre l'estació de Sant Cugat i l'avinguda de Rius i Taulet.

La tinenta d'alcalde de Mobilitat, Marta Subirà, explica per què cal soterrar i aïllar les vies.

Marta Subirà

Les vies del tren provoquen barreres que divideixen sectors de la ciutat i el pas dels trens genera nivells de contaminació acústica que sobrepassen els límits permesos.


Els dos primers punts que insten la Generalitat a soterrar les línies dels FGC que passen pel centre urbà i a dotar el projecte de partides pressupostàries perquè sigui una realitat abans del 2015 s'han aprovat amb els vots a favor de totes les formacions i el 'no' d'ICV-EUiA. Els ecosocialistes esperaran a conèixer el projecte de la Generalitat per donar el seu vot afirmatiu a la proposta.

Xavier Boix és portaveu d'ICV-EUiA.

Xavier Boix

Segurament el soterrament comportaria una millora de la comunicació però estem parlant d'una actuació de cost no necessari.


La resta de punts que fan referència a instar ADIF a aïllar o soterrar les vies de Renfe al seu pas per Coll Favà també han rebut el suport de tot el ple.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.