Montserrat Colldeforns: 'No podem defugir més el debat sobre les balances fiscals'


  • Comparteix:

Montserrat Colldeforns

Montserrat Colldeforns

La diputada santcugatenca del PSC a Madrid Montserrat Colldeforns afirma que no es pot ajornar més el debat sobre les balances fiscals. Colldeforns, que va ser una de les primeres economistes que va estudiar els fluxos monetaris entre els diferents territoris de l'Estat, considera que amb les darreres dades publicades pel departament d'Economia de la Generalitat tots aquells que diuen que Catalunya és insolidària s'han quedat definitivament sense arguments.

Les dades publicades aquest dimecres pel conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, indiquen que entre els diners que Catalunya aporta a l'Estat i els que retornen en inversions hi ha un dèficit que s'acosta al 10% del PIB català, amb una mitjana dels últims quatre anys que supera els 13.000 milions d'euros.

En declaracions al programa 'El gall del Monestir', la santcugatenca Montserrat Colldeforns ha dit que sent 'molta ràbia' cada vegada que sent algú que titlla el país d'insolidari respecte els altres territoris de l'Estat.

Segons Colldeforns, el debat sobre les balances fiscals no es pot ajornar més.

Montserrat Colldeforns

Amb el tema de la solidaritat, el nostre problema és que tothom diu la paraula però ningú diu com s'ha de fer. És el moment de tocar de peus a terra.


Colldeforns va començar estudiar les anomenades balances fiscals el 1986 en el marc de l'Institut d'Estudis Autonòmics, del qual formava part. Segons Colldeforns, les dades sempre han estat negatives per Catalunya, com confirma aquest últim estudi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.