Raül Romeva (ICV): 'L'estat ha de ser més intervencionista'


Temes relacionats

Montserrat Colldeforns (PSC): 'El compromís del govern espanyol amb els ajuntaments és ferm' (24/nov/08)

CiU, ERC i ICV acusen el PSC de trencar la unitat en la defensa del finançament local a Madrid (20/nov/08)

Corbacho aposta per augmentar l'endeutament dels ajuntaments per superar la crisi (20/nov/08)


  • Comparteix:

Davant la crisi, cal que l'estat sigui més fort. L'eurodiputat santcugatenc d'ICV Raül Romeva defensa un major intervencionisme en les empreses i el mercat, així com una reacció més ferma davant de les empreses que acomiaden treballadors o tanquen plantes per traslladar-se a altres països. Segons Romeva, l'estat ha d'assegurar-se que qui pagui la crisi és qui l'ha provocat.

L'eurodiputat d'ICV Raül Romeva ha carregat contra les empreses que, segons assegura, s'aprofiten de la crisi econòmica mundial per deslocalitzar les seves fàbriques i anar-se'n a països amb una mà d'obra més barata.

Escoltem Romeva en declaracions a Cugat.cat.

Raül Romeva

Quan tanquen empreses a Catalunya per obtenir més benefici a altres llocs, l'administració ha de poder intervenir.


Romeva ha insistit en un reforçament de les capacitats de l'Estat, la Generalitat i els ajuntaments. Pel que fa aquests últims, considera que han de millorar el seu finançament, i en aquest sentit ha donat suport a l'acte que la setmana passada van protagonitzar els alcaldes de tres ajuntaments, entre ells el de Sant Cugat.

Raül Romeva

És absolutament legítima la reivindicació dels alcaldes per un millor finançament. És significatiu que no hi hagués cap alcalde del PSC.


Recordem que alcaldes representants de CiU, ERC i ICV van demanar en un acte unitari a Barcelona que el govern espanyol no congeli els ingressos dels ajuntaments en els pressupostos de l'Estat pel 2009. Els alcaldes van lamentar, precisament, que el PSC no defensés al Congrés de Madrid els acords als quals havien arribat els partits catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.