CiU tomba una moció del PSC sobre la transparència en les contractacions de l'Ajuntament


Temes relacionats

Moció del PSC per 'millorar la transparència' en la contractació de serveis de l'Ajuntament (17/abr/09)

L'Ajuntament de Sant Cugat, un dels més transparents de l'Estat (30/jul/08)


  • Comparteix:

La moció del PSC s'ha rebutjat durant la sessió plenària

La moció del PSC s'ha rebutjat durant la sessió plenària

La majoria de CiU al ple municipal ha rebutjat una moció del PSC que demanava crear una comissió de vigilància integrada per tots els partits que millorés la transparència en la contractació de serveis que fa l'Ajuntament. Segons l'equip de govern, Sant Cugat té un dels Ajuntaments amb més transparència del país, i ha demanat al PSC que si volen millorar la transparència que comencin pels Ajuntaments que governa el seu partit o que canviïn la legislació des de la Generalitat o des del govern de l'Estat.

La moció presentada pel PSC ha caigut a favor d'una moció alternativa per la qual l'Ajuntament es compromet a 'aprofundir i millorar, si s'escau, la transparència i la publicitat' dels processos de contractació d'obres i serveis.

El tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha emplaçat el regidor del PSC Ferran Villaseñor a millorar la transparència dels Ajuntaments que governen els socialistes o a impulsar un canvi de la llei que regula aquests aspectes.

Joan Recasens

No faci més demagògia, canviï la llei i faci que aquestes coses s'apliquin a tots els municipis.


Villaseñor ha lamentat que CiU es negui a millorar la transparència de l'Ajuntament i ha animat Recasens a aprofitar la seva condició de diputat al Parlament per fer ell mateix aquesta petició al govern de la Generalitat.

Ferran Villaseñor

Si no li agrada l'expressió 'vigilància', la podem canviar. Però estem parlant de Sant Cugat, i si vol com a diputat també pot portar això al Parlament.


Pel que fa als altres grups, ICV-EUiA ha posat en dubte la credibilitat de l'informe de Transparència Internacional, i ERC i PP han criticat que CiU hagi presentat un cop més una moció alternativa, quan segons el seu criteri la moció del PSC tenia com a objectiu millorar el servei públic.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Perque no fan el mateix amb la EMD. Que preguntin tots els informes demanats per la Sra.Turu ( suposso que no tenen advocats, arquitectes, etc, etc ) Que demanin per les despesses de la gossera Que demanin per la manca d´assegurança del Ferran i Clua JA EN HI HA PROU

Enric. Enviat el 22/abr/09


Enric, com sou els militants de la causa convergent. Em pots dir qui pagarà les demandes de les casetes i el parquing del registre de la propietat? Els dos ex-presidents de la teva coalició?

joan. Enviat el 22/abr/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.