Diversitat de balanços dels partits als 10 anys de Recoder com a alcalde


  • Comparteix:

Un dels plens municipals

Un dels plens municipals

Les formacions posen nota als 10 anys de Lluís Recoder com a alcalde. El partit de Recoder, CiU, assegura que l'alcalde ha consolidat un model de ciutat elogiat fora del municipi. El PSC i ICV-EUiA es mostren crítics amb el model de creixement de Sant Cugat, mentre que el PP i ERC diuen haver condicionat les polítiques de Recoder per millorar-les.

Des de CiU, el seu portaveu, Joan Recasens, destaca que els 10 anys d'alcaldia de Recoder han consolidat un model ciutat on s'emmirallen altres municipis.

Joan Recasens

S'ha consolidat un model de ciutat i el prestigi de la ciutat ha augmentat.



El primer partit de l'oposició, el PSC, considera que, tot i que Recoder ha fet bones accions per a la ciutat, ha deixat temes pendents com la relació amb la resta de municipis metropolitans. El portaveu socialista, Salvador Gausa, també es mostra crític amb el model ciutat.

Salvador Gausa

Sant Cugat és una ciutat que ha consumit un terç del seu terme i això ens aboca a un model exhaurit i poc sostenible.



El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, considera els deu anys de Recoder són un període 'agredolç', on l'alcalde ha sabut vendre bé la seva imatge entre la població. Boix ha lamentat que el creixement de la ciutat hagi estat desigual durant aquesta època.

Xavier Boix

Hi ha hagut descompensacions entre diverses parts de les ciutats, i no només entre els districtes.



El primer partit amb què va pactar Recoder, el PP, considera que l'alcalde encara viu de rendes de la legislatura compartida amb el populars. Ho ha explicat la seva portaveu, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Recoder va ser alcalde gràcies al PP, període en el qual es van fer les polítiques de veritat. A partir del darrer mandat, es va viure de l'herència deixada pel PP.



En canvi, ERC ha qualificat de 'regressió social i nacional' els quatre anys de pacte entre Recoder i el PP. Els republicans asseguren que gràcies a la seva entrada a l'equip de govern al 2003 es van millorar polítiques socials com la d'habitatge públic i la de protecció del medi ambient.

El regidor republicà, Toni Ramon, ha criticat que en aquest 10 anys d'alcalde Recoder no hagi tingut una postura nacional ferma.

Toni Ramon

Nacionalment, Recoder no ho ha tingut clar. Veiem un alcalde amb molts dubtes en aquest aspecte.



Recoder va aconseguir l'alcaldia al 1999 amb el suport del PP. Al següent mandat, va pactar amb ERC. En aquest darrer període, governa amb majoria absoluta.

En l'acte de celebració del seu desè aniversari com a alcalde, Recoder ha reivindicat el model de ciutat com a un referent en molts aspectes per a altres municipis. Unes 400 persones han acompanyat l'alcalde en un sopar al restaurant Can Cabassa per celebrar l'efemèride, entre elles el president de CiU, Artur Mas, que ha elogiat la figura de Recoder al capdavant d'una ciutat 'exemple viu'.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Cuanta enveja dona als del tripartit tot aixo.Sr Gausa si el alcalde fos socialista estaria Sant Cugat amb una poblacio de 120000 persones i ple de blocs de pisos.Menys demagogia.

Quim. Enviat el 15/jul/09


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.