El ple inicia avui els tràmits per protegir Torre Negra de la construcció


Temes relacionats

El Banc Sabadell optimitza la seva solvència gràcies a l'emissió de 500 milions d'euros en obligacions (20/jul/09)

Primer pas per declarar Torre Negra sòl no urbanitzable ordinari (17/jul/09)


  • Comparteix:

Masia de Torre Negra

Masia de Torre Negra

El ple municipal inicia avui els tràmits per protegir Torre Negra amb l'aprovació dels informes ambientals i la proposta de vialitat, que es portarà a debat. La sessió plenaria també servirà per debatre mocions com la d'ICV-EUiA per millorar els serveis de manteniment de la ciutat, la del PP per crear una sala d'arts marcials i la d'ERC sobre la situació de la pagesia professional catalana. Els grups municipals compartiran una declaració institucional sobre el cooperant Vicenç Ferrer.

Després de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que anul·lava l'acord per declarar Torre Negra sòl no urbanitzable d'especial protecció, el ple municipal reempren avui els tràmits per declarar el sector sòl no urbanitzable ordinari. Per això, l'equip de govern portarà a aprovació dels grups municipals els estudis ambientals que avalen que la zona pot ser protegida, així com la proposta de vialitat per fer el tancament de la ciutat.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, explica com és aquesta proposta que espera que compti amb el suport dels altres grups.

Mercè Conesa

Pretén lligar la rotonda del Rotary amb la del passeig Gaudí. És una proposta que s'està ajustant i negociant.


Els punts de territori proposen altres mesures com un pla de millora urbana per Can Borrull, a les Planes, la modificació del planejament de la zona de l'Escola d'Arquitectura per ubicar habitatges universitaris i la modificació puntual del PGM del Turó de Can Mates que permetrà al Banc Santander construir habitatge públic a sòl privat. Ho explica Conesa.

Mercè Conesa

Estem oberts a negociar amb altres entitats bancàries.


A banda dels aspectes urbanístics i les mocions, l'equip de govern també portarà a aprovació del ple la proposta dels documents del Pla de Protecció Civil i l'Estratègia Local sobre el Canvi Climàtic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.