El PSC critica els més de 76.000 euros de la celebració dels 20 anys de Promusa en temps de crisi


Temes relacionats

La pujada d'impostos de l'Estat tindrà 'efectes fatals' per a l'habitatge públic, segons la secretària d'Habitatge de la Generalitat ( 2/oct/09)

Promusa celebra el seu 20è aniversari amb un sopar institucional al Claustre (18/set/09)

Manel posa les notes musicals a l'aniversari de Promusa davant 3.000 persones (22/jun/09)


  • Comparteix:

Concert de Manel a Sant Cugat per celebrar els 20 anys de Promusa

Concert de Manel a Sant Cugat per celebrar els 20 anys de Promusa

El PSC denuncia que les despeses de la celebració dels 20 anys de Promusa sumin més de 76.000 euros. Els socialistes creuen que en temps de crisi la xifra és 'desproporcionada' i que s'hauria d'haver fer un 'gest d'austeritat' per no gastar aquesta quantitat en una celebració d'una empresa que proporciona habitatge públic. La formació ha equiparat les despeses de la celebració amb el cost de l'Envelat de Nadal.

La celebració dels 20 anys de Promusa va comptar amb un concert popular dels Manel i de Carolina Chicken, el 20 de juny a la plaça del Centre Cultural. Les despeses al voltant de les actuacions pugen a més de 25.000 euros. L'acte institucional i el sopar que es va fer al Claustre del Monestir per commemorar la fita van tenir un pressupost de 9.800 euros, mentre que la publicitat de la celebració dels 20 anys ha suposat prop de 18.500 euros. La memòria de l'empresa municipal d'habitatge ha comptat amb uns 16.000 euros i una jornada organitzada a l'octubre conjuntament amb les associacions catalana i estatal de promotors públics amb 6.600 euros.

El PSC ha volgut deixar clar que no qüestiona l'organització dels actes, però sí algunes partides que considera que eren 'prescindibles' en temps de recessió financera. Ho explica el representant del PSC al consell d'administració de Promusa, Pere Soler.

Pere Soler

És una xifra desproporcionada per celebrar 20 anys d'una empresa que proporciona habitatge públic.



Pere Soler, en roda de premsa, també ha criticat que els propis adjudicataris de Promusa no hagin participat als actes de celebració.

D'altra banda, el PSC també demana explicacions a l'equip de govern sobre una operació urbanística oberta de la compra de 27 parcel·les d'habitatges unifamiliars a Can Montmany per part d'un promotor privat. Els socialistes han explicat que Promusa té interès en adquirir aquestes parcel·les i que seria bo requalificar els terrenys per convertir-los en zona verda i traslladar l'habitatge públic que s'hi podria ubicar a una altra zona del municipi preservant l'espai de Can Montmany. El problema, segons la formació, és que el promotor va adquirir les parcel·les fa dos anys a un preu superior a l'actual. El PSC assegura que l'operació està oberta des de fa un any i mig i considera que cal actuar per desencallar-la.



  • Comparteix:

COMENTARIS

No serà pel que van gastar en invitacions. Em consta que no van convidar als ex-membres d'aquesta empresa pública que tan bona feina ha fet

Xandri. Enviat el 6/mar/10


No tenen vergonya senyors ¡¡ Son els nostres diners ¡¡

Sarabia. Enviat el 6/mar/10


Segueixen els socialistes amb la tactica de "acoso i derribo" pre-electoral.Es en l'unic que saben fer realment bè.Quina pena.

Rafel. Enviat el 6/mar/10


Rafael, el teu raonament es molt pobra i penos, digne de qui representes. Aquest ajuntament ha fet servir de forma vergonyosa els diners dels contribuients. es un frau. Es un escandol ¡¡

joanet. Enviat el 6/mar/10


Tot i que el concert dels Manels va estar bé, crec que són excessius diners. Potser amb aquests diners s'hagués pogut esfaltar algun tram de carrer de Mira-sol...

espai progressista. Enviat el 7/mar/10


No m'ho puc creure.. Si és veritat és per emprenyar-se i cagar-se en tot i si no ho e´s els socialistes s'han passat tres pobles i estic d'acord amb el rafel Podeu dir si és veritat? Albert

albert serra (valldoreix). Enviat el 8/mar/10


El que és una vergonya és que tots els ajuntament socialistes del voltant no hagin fet ni un pis de promoció pública en els últims anys. Almenys PROMUSA fa pisos per la gent de Sant Cugat!

jordi. Enviat el 8/mar/10


I com sap el Joanet a qui representa el Rafel? Que llest!!! El més segur es que el Joanet sigui socialista, perque sempre s'ofen molt. Realment el Rafel té raó. Estem farts de la crítica gratuita. Srs. socialistes mirin com ho están fent vostés a Catalunya. Pitjor imposible!

marta. Enviat el 8/mar/10


Albert, és cert! Jordi, em sembla que no es crítiquen els pisos que fa PROMUSA i que tan debó en segueixi fent molts més, ara gastar-se tants diners públics amb celebracions quan estem en crisi... Rafel, el decrèdit l'apliques tu! Marta, com a mínim aquesta crítica no és gratuïta ha costat 76.000€!!!!!

espai progressista. Enviat el 8/mar/10


Amb molts menys diners es podria fer un seguiment i neteja del frau que encara hi ha en alguns pisos de Promusa. Estic segur que els pisos recuperats es poden adjudicar a gent que realment ho necessita de Sant Cugat i més amb aquests temps de crisis. Sols un exemple: Ja fa 5 anys que Promusa va adjudicar un pis de Mira-sol a una família que vivia a un altre pis també de Promusa a Coll Favà, aquest però adjudicat als seus pares. Fets: Aquesta família no va ocupar el seu habitatge dins dels tres mesos que Promusa dona de plaç, en el seu lloc el pis el va ocupar un personatge, familiar de l'adjudicatari que no ha estat ni està empadronat a Sant Cugat però que està pagant la hipoteca. Com se tot això? Proves: 1. Amb una reunió de la comunitat davant de la resta de veïns, el familiar va reconèixer que no era seu el pis i que simplement l'ocupaba de tant en tant. 2. L'adjudicatari del pis te el seu domicili actual a Coll Favà, sols cal comprobar-ho. Actuació de la Comunitat: Aquest fet es va denunciar a Promusa amb la promesa de que s'actuaria en conseqüència, però de moment, 5 anys desprès de l'adjudicació tot segueix igual. Aquesta passivitat te a veure a que un familiar directe de l'adjudicatari es una persona ja retirada del nostre estimat Consistori? Sant Cugat viure i gaudir, "Al costat del Monestir".

Mira-sol CI. Enviat el 9/mar/10


Mirasol CI, et convido a que em fassis la denúncia pertinent. Com a membre del Consell d\'Administració de Promusa en representació del PSC faré la conseqüent pregunta i aclariment sobre les actuacions que s\'han realitzat. Agraïm que es facin aquestes denuncies per poder portar un control. Si us plau remet tota la informació de què disposis o bé contacte a: gruppsc@santcugat.cat M\'ho faran arribar. Rep una salutació

Pere Soler. Enviat el 10/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.