CiU denuncia els 'abusos' de l'SGAE als comerços i entitats de la ciutat


  • Comparteix:

CiU veu les tarifes de l'SGAE desproporcionades

CiU veu les tarifes de l'SGAE desproporcionades

CiU presentarà una moció al proper ple municipal crítica amb els 'abusos' que considera que exerceix la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) sobre les entitats i comerços de la ciutat. La federació nacionalista creu que les tarifes que aplica l'entitat són 'desproporcionades i indiscriminades', i que perjudiquen comerciants i ciutadans. L'Ajuntament assegura que paga entre 60.000 i 90.000 euros a l'any en concepte de drets d'autor.

El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, ha explicat durant una entrevista a Cugat.cat que l'objectiu de la moció és traslladar la crítica a la subcomissió parlamentària del Congrés dels Diputats, que actualment està debatent la reforma de la Llei de la Propietat Intel·lectual.

Puigneró ha aclarit que l'Ajuntament està a favor que els artistes disposin de protecció en la seva creació artística, però que s'ha abusat de l'import recaptat per l'SGAE.

Jordi Puigneró

S'ha de donar protecció als artistes, sí, però l'SGAE està abusant en les seves recaptacions.



Puigneró també ha explicat que s'hauria de diferenciar entre les entitats que es lucren per posar música públicament, i aquelles que no, com l'Ajuntament.

Jordi Puigneró

L'Ajuntament i les botigues de la ciutat no es lucren per posar música, com les discoteques.



El regidor ha qualificat de pervers el fet d'haver de pagar un cànon digital a l'hora de comprar un dispositiu electrònic, que també cobra l'SGAE pel mal ús que pugui fer l'usuari de l'aparell.



  • Comparteix:

COMENTARIS

El tema del cànon de l'SGAE és un robatori a gran escala garantit per l'administració, del color que sigui. És com si hagèssim de pagar un cànon pel mal ús que podríem fer, en comprar un martell a la ferreteria. O si ens cobren un altre cànon especial en comprar un cotxe, per si un cas provoquem un accident. O en comprar benzina, per si la fem servir per incendiar alguna cosa. En resum, és un robatori preventiu. Per cert, en pagar el cànon digital, ja tenim cobert el fet de poder fer el mal ús pel qual s'ens cobra?

Xavier Cacho Burgos. Enviat el 14/abr/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.