Llum verda al nou Registre Municipal de Sol·licitants d'Habitatge


Temes relacionats

El ple dóna el vistiplau avui al Registre Municipal de Sol·licitants d'Habitatge (19/abr/10)

El PSC proposa rebaixar gradualment els anys per optar a comprar un pis de compra de Promusa ( 5/mar/10)

Promusa mantindrà els seus criteris d'adjudicació amb la creació del nou Registre Municipal de Sol·licitants d'Habitatge (22/des/09)

Promusa també gestionarà les sol·licituds d'habitatge privat protegit del municipi (27/nov/09)


  • Comparteix:

Lliurament de claus de Promusa. Foto d'arxiu

Lliurament de claus de Promusa. Foto d'arxiu

El nou Registre Municipal de Sol·licitants d'Habitatge de la ciutat deixa la porta oberta a què en un futur es rebaixin els anys d'empadronament per sol·licitar un pis de protecció oficial de compra dels 10 anys actuals fins als tres. El ple municipal ha donat llum verda al document, que recull esmenes del PSC i d'ICV-EUiA i que es podria aplicar ja a la propera promoció de Promusa.

Tot i que la Generalitat va crear a finals de l'any passat un registre general de sol·licitants d'habitatge protegit de Catalunya, Sant Cugat va descartar sumar-s'hi i va optar per mantenir un registre propi integrat dins el català per poder garantir les condicions d'adjudicació de Promusa. Un d'aquests requisits són els 10 anys d'empadronament a la ciutat en comptes dels tres anys que proposa el govern per optar a un pis de compra. Una opció que l'equip de govern manté, però que ha modificat en la redacció del registre per recollir les esmenes dels altres grups polítics. Ho explica la tinenta d'alcalde d'Urbanisme, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Per a cada convocatòria d'adjudicació d'habitatges de venda, el ple, a proposta del consell de Promusa, establirà els anys d'empadronament necessaris entre els tres i els 10 anys.



Quan s'hagi creat aquesta llista municipal, les persones que fins ara estaven registrades a les llistes de Promusa hauran de donar-se d'alta a la nova borsa.


ICV-EUiA i el PSC han agraït a l'equip de govern que hagi acceptat algunes de les seves propostes. Escoltem el president i portaveu ecosocialista, Joan Calderon, i el portaveu del PSC, Salvador Gausa.

Joan Calderon i Salvador Gausa

Gràcies per incloure les nostres aportacions. / Tot i que part de les al·legacions afectaven a normatives de rang superior, ens sentim satisfets d'haver millorat el reglament.



El registre és públic, universal i només cal ser major d'edat o estar emancipat per inscriure-s'hi, no cal estar empadronat a Sant Cugat. Tot i això, per poder beneficiar-se del registre, caldrà tenir un mínim de tres anys d'empadronament al municipi per optar a un pis de lloguer, tal com estableix el govern, i 10 anys d'empadronament per accedir al de compra, com determina, de moment, l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.