ICV considera 'il·legal' el nou traçat de la B-40 proposat per Foment


Temes relacionats

La Cambra de Comerç de Barcelona reclama que la B-40 tingui tres carrils (24/ago/10)

Foment prorroga el termini d'al·legacions al Quart Cinturó un mes (12/ago/10)

Diversitat d'opinions dels partits davant la publicació del tram final de la B-40 ( 5/ago/10)

El Quart Cinturó entre Terrassa i Granollers surt a informació pública (30/jul/10)


  • Comparteix:

ICV presenta al·legacions en contra del traçat de´la B-40

ICV presenta al·legacions en contra del traçat de´la B-40

ICV presentarà un plec d'al·legacions en contra del traçat de la B-40 entre Terrassa i la Roca proposat pel Ministeri de Foment en considerar que és 'il·legal'. La formació afirma que el projecte de l'últim tram de l'antic Quart Cinturó vulnera la legalitat vigent i que proposa un model de via 'desfasat', i adverteix que les competències per tirar endavant el traçat corresponen al govern. El secretari general de la formació demanarà la compareixença del ministre de Foment i la ministra de Medi Ambient per explicar l'actuació del govern espanyol.

Les al·legacions dels ecosocialistes es basen en tres principis. D'una banda, la formació considera que Foment s'ha saltat la legalitat vigent en no tenir en compte noves normatives com Pla Territorial Metropolità, la Llei d'Avaluació Ambiental o el Pacte Nacional d'Infraestructures, entre d'altres. A més, segons ICV, el projecte dona per fet que el departament de Medi Ambient donarà per bo el traçat, saltant-se les competències del govern.

En segon lloc, ICV manté que el nou traçat no dóna resposta a les necessitats de connectivitat i mobilitat de les poblacions i polígons industrials de la segona corona metropolitana i no s'ajusta a la proposta recollida al Pacte Nacional d'Infraestructures.

Finalment, ICV recorda que l'Estatut estableix que les competències en aquest tipus de via s'han de traspassar a la Generalitat i que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) no ha modificat aquest punt.

El president comarcal d'ICV, el santcugatenc Xavier Boix, ha qualificat d''electoralista' l'actuació del govern de l'Estat.

Xavier Boix

Les presses i les tàctiques electoralistes del PSOE els han portat a fer un acte administratiu fora de la llei. I això és inacceptable.



En aquesta línia, el departament de Medi Ambient de la Generalitat, gestionat per ICV, ha reclamat un nou estudi ambiental en considerar que l'actual, sotmès ara a informació pública, ha caducat i no s'ajusta a la nova normativa.

Foment assegura que la B-40 permetrà canalitzar el trànsit de llarg recorregut entre Abrera i Granollers, descongestionant l'AP-7 i el seu lateral, la B-30, que passen per Sant Cugat. Per al govern espanyol, la infraestructura millorarà l'accessibilitat i la intercomunicació entre els municipis del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.