PSC, CIU, ICV-EA i ERC governaran plegats el Consell Comarcal fins el 2007


  • Comparteix:

Alfredo Bergua diu que la resta de forces tenen una actitud 'xenòfoba'.

Alfredo Bergua diu que la resta de forces tenen una actitud 'xenòfoba'.

Totes les forces municipals, a excepció del PP, han arribat a un acord per governar conjuntament el Consell Comarcal. Els partits signants han volgut sumar forces per enfortir el paper polític de l'ens comarcal. Des del PP, el futur conseller comarcal, Alfredo Bergua, assegura que la resta de partits han practicat una política 'xenòfoba' i de 'tots contra un'.

Els grups comarcals del PSC, CiU, ICV-EA i ERC han deixat les seves diferències ideològiques de banda i han signat un acord de govern basat, diuen, en les coincidències programàtiques pel que fa el futur de la comarca i seu paper en el territori fins el 2007. Amb aquest pacte, les formacions volen difondre el Consell Comarcal entre les diferents institucions socials, econòmiques i culturals, així com potenciar la seva vessant política.

Un dels futurs consellers del PSC, el santcugatenc Salvador Gausa, considera que l'acord establert entre les 4 forces donarà un major impuls polític a l'organisme:

Salvador Gausa

El fet que pactin les principals forces polítiques significa quie els projectes tiraran endavant amb més transversalitat. El consell queda enfortit.


L'altre representant local al Consell, el popular Alfredo Bergua, ha denunciat que la resta de formacions han exercit, diu, una actitud 'xenòfoba' i excloent:

Alfredo Bergua

Tots contra el Partit Popular sense arguments i amb moltes incongruències. Estan practicant una actitud xenòfoba amb el PP que va impulsar la llei.


Dijous vinent tindrà lloc el ple de constitució del Consell Comarcal en què es nomenarà president a l'alcalde de Santmenat, el socialista Josep Vilaró. Recordem que la constitució del consell comarcal es regirà per la nova llei aprovada a l'abril al Parlament amb els vots de totes les forces a excepció del CIU.
Amb la nova normativa, els socialistes guanyen un conseller (en tindran 17) en detriment de la federació nacionalista que se'n queda amb 8. Esquerra Republicana i la coalició IVC-EA mantenen els seus cinc representants, mentre el PP, la força amb menys presència, tindrà quatre consellers.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.