L'oposició vota en contra o s'absté, a l'espera d'al·legacions


Temes relacionats

La contenció i la limitació de la inversió, claus del pressupost 2011 (16/nov/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple

Imatge d'arxiu del ple

L'oposició ha votat en contra o s'ha abstingut en l'aprovació inicial dels pressupostos. PSC, ICV-EUiA i PP hi han votat en contra: els socialistes lamenten que no s'hi recullin les al·legacions d'anys anteriors, els ecosocialistes critiquen la reducció de partides per a les entitats i el medi ambient, i el PP assegura que falten recursos per afrontar la crisi. ERC s'absté per qüestions de calendari electoral, perquè l'actual grup no podrà seguir l'execució dels comptes durant el proper mandat.

El PSC ha votat en contra de l'aprovació inicial dels comptes. Malgrat considerar positiva la inclusió d'una consigna per a la supressió de torres elèctriques a Mira-sol i Valldoreix, els socialistes lamenten la no-territorialització dels pressupostos. A més, critiquen l'elevat valor de la partida de les hores extres i del Santcugatribuna. El regidor del PSC, Ferran Villaseñor, ha resumit el principal motiu pel qual s'oposen als números.

Ferran Villaseñor

Cometríem un error si hi votéssim a favor perquè d'entrada no s'hi inclouen les al·legacions de l'any passat.


ICV-EUiA també hi ha votat en contra, tot i elogiar que es consolidi una partida per a contingències socials. En paral·lel, els ecosocialistes adverteixen que la previsió d'ingressos per plusvàlues peca d'optimisme. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, argumenta el vot negatiu per la reducció de dues partides en concret.

Joan Calderon

Em preocupa que dues partides que baixin siguin la de les entitats i la de medi ambient.



ERC s'ha abstingut en la votació. Els republicans, que s'atorguen el mèrit d'haver introduït un accent social als comptes en el darrers exercicis, elogien que aquest any siguin continuïstes. ERC ha lamentat, però, la manca de polítiques d'ocupació. En el seu torn, el portaveu republicà, Raül Grangé, explica la raó de l'abstenció.

Raül Grangé

Davant la impossibilitat de fer un seguiment del que es pugui acordar a causa del calendari polític, ens abstindrem en la votació.



El PP s'ha afegit als vots contraris als pressupostos. Els populars han assegurat que els comptes no recullen un increment suficient a les partides socials. Berta Rodríguez és portaveu del PP.

Berta Rodríguez

Considerem que cal incrementar més les partides socials perquè encara no hem tocat fons.



El regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, ha donat suport a l'aprovació inicial dels comptes. Vázquez Dodero elogia el fet que s'apliquin criteris de l'empresa privada als pressupostos locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.