L'alcalde reclama, en el seu discurs de la Diada, un nou Estatut per blindar els drets de Catalunya com a nació


  • Comparteix:

L'alcalde va ser l'encarregat de llegir el discurs institucional.

L'alcalde va ser l'encarregat de llegir el discurs institucional.

L'alcalde ha reclamat un nou Estatut com l'única eina capaç de fer avançar Catalunya en la recuperació dels seus drets com a nació. Lluís Recoder, durant el discurs institucional de la Diada, ha explicat que el nou text estatutari ha de blindar les ànises restrictives dels governs espanyols i ens ha de permetre desenvolupar plenament la nostra sobirania.

Lluís Recoder ha estat clar a l'hora de reclamar per a Catalunya un nou Estatut que aturi la involució autonòmica que des de fa anys practiques els successius governs de madrid. El text de 1979 no resol les noves necessitats que tenim plantejats com a poble; des del repte de la immigració, les noves tecnologies o les hores lectives que volem dedicar a l'ensenyament de la llengua.

Recoder creu que ningú des de Madrid ens pot dir si podem o No demanar un nou Estatut; és el poble de Catalunya qui ha de decidir i en aquest sentit, ja ho ha fet:

Lluís Recoder

Qui pot dir que el nostre Estatut és vàlid o no, qui diu si ens serveix encara o no? En una societat moderna, oberta, civilitzada, qui ho ha de dir és el poble, el poble de Catalunya és qui pot decidir-ho. Només podem dir-ho nosaltres.


L'alcalde, a més, ha destacat que el 'cafè per a tothom' que va servir per a frenar les legítimes aspiracions catalanes, avui han quedat ja superades i cal treballar per desplegar noves competències i per desenvolupar la plena sobirania i la capacitat de decisió.

En el seu discurs, l'alcalde també ha carregat amb força contra els governs espanyols, tant el PSOE com el PP, que sense citar-los, ha dit que han practicat succesivament una dinàmica perversa d’anar treient competències a cop de llei des del govern de l’Estat que han ferit i danyat la sobirania de Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.