Diversitat d'opinions polítiques per l'aprovació definitiva dels comptes


Temes relacionats

Aprovat definitivament el pressupost 2011 en no presentar-se al·legacions (15/des/10)


  • Comparteix:

Els pressupostos van ser aprovats inicialment al ple de novembre

Els pressupostos van ser aprovats inicialment al ple de novembre

CiU interpreta l'aprovació definitiva dels pressupostos de l'any vinent, per manca d'al·legacions, com un reconeixement a la política econòmica del consistori. En canvi, el PSC acusa l'equip de govern de no deixar portar a debat, des de fa anys, les seves al·legacions. La proximitat de les municipals, la vigència de les al·legacions als pressupostos anteriors i no entorpir el funcionament de l'administració en temps de crisi són els arguments exposats per ERC, ICV-EUiA i PP, respectivament.

Els pressupostos es van aprovar inicialment al ple de novembre amb els vots favorables de CiU i del regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero. ERC va optar per l'abstenció i la resta de formacions hi van votar en contra. Ara, exhaurit el període d'al·legacions, aquests pressupostos tiren endavant.

Des de CiU, aquesta aprovació s'interpreta com un aval al seu projecte. Així ho ha explicat el portaveu nacionalista, Joan Recasens.

Joan Recasens

Pensem que, tot i les discrepàncies, el nostre projecte no es veu del tot malament.


El PSC ha demanat més respecte per a l'oposició, ja que se senten 'impotents'. Tal com ha dit el primer secretari del partit, Ferran Villaseñor, en l'aprovació dels pressupostos de l'any passat, el grup va presentar 55 al·legacions, conjuntament amb ICV, que l'equip de govern no va permetre portar a debat. Unes al·legacions que consideren vigents en els pressupostos actuals. Ho ha explicat Villaseñor.

Ferran Villaseñor

No hem presentat al·legacions perquè l'equip de govern no ens deixa ni portar-les a debat al ple.



ICV-EUiA tampoc no ha fet cap al·legació perquè considera que continuen vigents les presentades en pressupostos anteriors. De tota manera, la formació aprofitarà el ple de dilluns per aprofundir en el debat de les ordenances fiscals, qüestions compreses en aquest pressupost. El portaveu ecosocialista, Joan Calderon, explica els motius pels quals no han al·legat els comptes del 2011.

Joan Calderon

Cada any es presenten al·legacions i no es tenen en compte. Entenem, doncs, que continuen vigents.



ERC considera que són uns pressupostos continuïstes i s'han mostrat còmodes amb el que s'ha aprovat. A més, la proximitat de les eleccions municipals, convocades pel maig, limita la durada d'aquests pressupostos. El portaveu republicà, Raül Grangé, ha justificat així la posició del seu grup.

Raül Grangé

El ple es dissoldrà a l'abril. Negociar uns pressupostos de poca durada era una frivolitat.



El PP no ha presentat cap al·legació per no entorpir, diuen, l'acció de govern en un moment de crisi com l'actual. Així ho ha explicat la portaveu popular, Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

Si presentem al·legacions només aconseguirem endarrerir les propostes del govern de cara l'any vinent.



Els pressupostos aprovats estan marcats per la contenció de les despeses ordinàries i la limitació de la inversió condicionada pel decret de l'Estat espanyol sobre l'endeutament dels municipis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.