Divergències entre els republicans santcugatencs entorn Puigcercós


  • Comparteix:

Joan Puigcercós, al consell nacional

Joan Puigcercós, al consell nacional

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha rebut aquest dissabte el suport del 80% del consell nacional del partit, mentre que el 12% ha votat en contra d'una moció de confiança. L'aval dels consellers nacionals s'interpreta amb divergències a l'àmbit local. Pel santcugatenc Eduard Pomar, conseller nacional d'ERC, el suport és un pas previ per a la unitat dels republicans, mentre que l'altre conseller nacional santcugatenc, Eduard Anguita, creu que Puigcercós hauria d'haver dimitit després de la derrota electoral.

ERC ha celebrat aquest dissabte un consell nacional que ha renovat la confiança en Puigcercós, després de la patacada a les eleccions al Parlament. La majoria de consellers nacionals han donat suport al president d'ERC per continuar al capdavant del partit fins el congrés que celebraran la tardor vinent.

El president local d'ERC, Andreu Freixas, creu que l'aval del 80% del consell donarà estabilitat fins les eleccions municipals.

Andreu Freixas

El què ens cal és unitat i reforçar el partit per treballar per a les municipals. Puigercós és la persona adequada per liderar el projecte.



En la mateixa línia, el conseller nacional santcugatenc Eduard Pomar veu en el suport a Puigcercós la millor opció 'per buscar la unitat del partit'.

Eduard Pomar

Representa un suport a Puigcercós per continuar liderant el partit. És una decisió que l'honora, era el millor que podia fer.



Per contra, el també conseller nacional Eduard Anguita considera que Puigcercós hauria d'haver dimitit després de les eleccions. El republicà santcugatenc ha posat en dubte la capacitat d'ERC per liderar l'independentisme.

Eduard Anguita

Ni Puigcercós ni els seus possibles substituts tenen prou credibilitat per liderar l'independentisme o governar el país.



Tot i que el consell nacional ha ratificat la confiança en Puigcercós, el líder republicà ha anunciat que abandonarà el càrrec després del congrés que celebraran la tardor vinent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.