Sant Cugat reclama la reforma de la Llei hipotecària


Temes relacionats

ERC demana una modificació de la Llei Hipotecària, que considera abusiva (25/gen/11)


  • Comparteix:

El ple reclama que s'acabi amb la indefensió dels particulars davant les entitats financeres

El ple reclama que s'acabi amb la indefensió dels particulars davant les entitats financeres

Sant Cugat proposa reformar la Llei hipotecària perquè, en cas de desnonament, amb l'entrega de l'habitatge quedi resolt el deute amb l'entitat financera. Aquest acord té l'objectiu d'acabar amb les pràctiques abusives de les entitats financeres i evitar el sobreendeutament familiar. Aquest compromís és fruit d'una declaració institucional que inicialment eren dues mocions, una del PSC i una altra d'ERC.

La ciutat demanarà aquesta reforma al Congrés dels Diputats i al Parlament de Catalunya amb l'esperança que canviï la situació d'indefensió en què queda el deutor quan el bé hipotecat és l'habitatge habitual.

El portaveu del PSC, Salvador Gausa, s'ha encarregat de llegir la declaració.

Salvador Gausa

Volem evidenciar la necessitat de contemplar i regular la situació de sobreendeutament personal i deute hipotecari de les persones físiques.


La declaració posa de manifest les diferències de legislació en àmbit europeu. A França, Bèlgica i Alemanya, es té en compte la situació de sobreendeutament personal quan el deutor ho és per la pèrdua del lloc de treball o malaltia. Al Regne Unit i als Estats Units, en cas d'incompliment, el deutor pot saldar el deute amb el lliurement de l'habitatge sense embargament de cap altre patrimoni familiar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.