L'EMD veu imprescindible el consens amb els veïns en la futura modificació del PGM


  • Comparteix:

Moment de la junta de veïns

Moment de la junta de veïns

L'EMD de Valldoreix insta l'Ajuntament a actuar en dues etapes a l'entorn de l'estació davant l'eventual modificació del Pla General Metropolità (PGM) sobre la reestructuració de zones verdes i arribar així a possibles acords amb els propietaris. Ho ha fet en una junta de veïns extraordinària, on també ha demanat que s'estudiïn alternatives a la construcció d'habitatge protegit a la zona del Torrent d'en Nonell i Torrent del Clavell. La plataforma veïnal Salvem Valldoreix reclama més informació per part de les administracions i que no s'enderroquin els habitatges de la zona de l'estació.

La zona de l'estació és un dels punts més conflictius pel que fa les relacions entre els propietaris valldoreixencs i les administracions de l'EMD i l'Ajuntament. És en aquest sentit que el govern de Valldoreix ha demanat al consistori que es plantegi l'actuació en dues etapes, començant per l'espai on s'ubica l'aparcament i posteriorment -i amb el consens dels veïns- actuar a la zona on es troben els habitatges. El president de l'EMD, Josep Puig, ha assegurat que l'entitat defensarà els interessos dels propietaris afectats.

Josep Puig

Volem defensar els interessos de la gent que viu allà. Es pot fer una primera actuació on es faci un aparcament i l'altra zona es farà posteriorment. Entenem que ningú vol que li prenguin casa seva.


La plataforma Salvem Valldoreix creu que amb la modificació del PGM es tiraran a terra els habitatges que hi ha situats al voltant de l'estació. És per això que fan una crida al diàleg amb les administracions per arribar a un acord. Rosa Cubero és membre de la plataforma veïnal.

Rosa Cubero

No estem d'acord que per fer negoci o cobrir altres deutes, s'hagi de tirar els habitatges de la gent.


El vocal d'ICV-EUiA, Pablo Alonso, que s'ha abstingut en la votació, ha destacat que no s'especifica a l'informe el dret a reallotjament dels veïns d'aquesta zona.

El debat també ha centrat l'atenció en la construcció d'habitatges plurifamiliars a la zona del Torrent d'en Nonell i Torrent del Clavell. El president de l'EMD s'ha compromés a demanar l'Ajuntament un estudi conjunt per avaluar la possibilitat de reubicar aquests habitatges en altres àmbits més adequats urbanísticament.

Durant la junta de veïns, l'EMD també ha reclamat que s'inclogui en l'estudi els convenis urbanístics a la zona de Can Monmany.

La sessió d'aquest divendres també ha aprovat el projecte de construcció de diversos ponts al Torrent d'en Nonell, al passeig del Canari, del Rossinyol, de la Merla i del Pardal. Una reivindicació que, segons Puig, ajudarà molt a la mobilitat dins de Valldoreix i millorarà les zones verdes del territori.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.