Busquets i Sempere creen un grup d'opinió de militants descontents d'ERC amb l'objectiu de formar en un any una nova executiva


  • Comparteix:

Jaume Busquets és un dels impulsors del nou grup d'opinió.

Jaume Busquets és un dels impulsors del nou grup d'opinió.

Els dimissionaris de l'anterior executiva d'ERC, Jaume Busquets i David Sempere encapçalen un nou grup d'opinió sota el nom de 'Esquerra, Progrés i País' amb l'objectiu de formar, en el termini d'un any, una nova executiva de consens. Busquets ha tingut paraules duríssimes cap a la nova executiva i el grup municipal dels republicans a qui ha acusat de no tenir capacitat política i d'actuar 'per ambicions de poder'. L'expresident ha explicat que treballaran perquè Esquerra mantingui el pacte de govern amb CIU del qual, assegura, membres de l'actual executiva com Jaume Massanés se n'han mostrat en contra.

El grup d'opinió arrenca amb 30 simpatitzants i militants d'Esquerra però l'objectiu és obrir-lo a la resta de la ciutat. Un dels objectius que es marca la nova agrupació és, segons un dels seus impulsors, Jaume Busquets, aconseguir que, en el termini d'un any, Esquerra Republicana pugui formar una executiva de consens, amb gent preparada i no aficionats que es mouen afirma, per ambició personal:

Jaume Busquets

Hi ha dues visions de la política: la dels aficionats amb només ambició personal i la de la gent amb experiència i bagatge polític.


Un altre dels objectius és vetllar pel manteniment del pacte amb CIU ja que segons Busquets, l'actual president d'Esquerra, Jaume Massanés, va ser el principal detractor de pactar amb la federació nacionalista. Busquets s'atorga la facultat d'haver aconseguit l'acord de govern i critica que 'les persones que van dur el pes de les negociacions, ara se les exclogui i margini'.

L'expresident d'Esquerra no ha dubtat en qualificar de 'cisma' la situació que viuen els republicans i ha volgut donar la seva versió sobre la divisió que viu el partit. Afirma que d'ençà del pacte, una part del partit va optar per col·locar a l'Ajuntament gent sense experiència, sense discurs i només amb ànsies d'arribar al poder. En canvi, sosté, que la seva opció apostava per gent amb experiència i bagatge polític: En aquest sentit també ha volgut deixar clar que ell mai ha volgut col·locar familiars seus dins el consistori sinó que la tria ha estat sempre motivada amb criteris polítics.

Jaume Busquets

Les dues persones questionades són de vàlua política. És una cortina de fum per desviar l'atenció. Els càrrecs van ser pactats pel mateix Pomar.


Sobre l'actuació que Esquerra està duent a terme dins la política municipal, Busquets diu que sent 'vergonya aliena' i que els representants d'ERC a l'Ajuntament estan deixant el partit en una situació 'afeblida' i 'marginada'. Finalment, Busquets ha pronosticat que si no hi ha un cop de timó, l'agrupació local d'Esquerra patirà una davallada importants de vots.

Busquets ha volgut escenificar la crisi que viu el partit, intentant entrar a la seu d'ERC , cosa que li ha estat impossible ja que la nova executiva, assegura, ha canviat el pany per impedir-li l'entrada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.