Els partits polítics municipals aposten pels nous consells de barri


Temes relacionats

Els consells de barri es comencen a constituir a partir de la setmana vinent (25/gen/12)


  • Comparteix:

La tertúlia 'El Gall del Monestir'

La tertúlia 'El Gall del Monestir'

Els partits polítics amb representació al ple han celebrat durant la tertúlia 'El Gall del Monestir' de Cugat.cat la constitució dels nous consells de barri, i s'han mostrat esperançats de la seva utilitat a l'hora d'acostar la política als ciutadans. Malgrat això, els membres de les diferents formacions han remarcat que l'èxit dels consells dependrà de l'assistència amb què comptin i la voluntat política de dur a terme els compromisos pactats.

Tot i esperar que els nous consells de barri permetin millorar el funcionament dels antics consells de districte, el copresident de CiU, Jordi Puigneró, ha recordat que l'ús de les tecnologies ha obert la via a noves formes de participació ciutadana.

Jordi Puigneró

Que no vingui gent presencialment no vol dir que els veïns no vulguin participar.



De la seva banda, la regidora del PP, Maria Dolors Domènech, ha assegurat que aquests òrgans serviran per apropar la política a la ciutadania.

Maria Dolors Domènech

Els consells de barri han de servir per connectar la ciutadania amb la classe política.




El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha remarcat que l'assistència als consells de barri dependrà del paper que prengui l'Ajuntament.

Ferran Villaseñor

Si la gent veu que el consell de barri és útil vindran.


En la mateixa direcció, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha afirmat que l'èxit d'aquestes assemblees està vinculat a si l'equip de govern compleix els compromisos que hi pren.

Joan Calderon

La gent hi anirà si hi ha la voluntat política de dur a terme les propostes.




En aquest sentit, les forces d'esquerres han fet una crida a evitar que els consells de barri esdevinguin trobades sense cap incidència real, com ja va passar segons ells amb els consells de districte. Ho ha dit el regidor de la CUP, Guim Pros.

Guim Pros

La història dels consells de barri fins ara demostra que no han estat una eina útil.



El consell de barri de les Planes ha estat el primer en constituir-se aquest dimarts, i avui es repetirà el procés a la Floresta.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.