Sant Cugat recuperarà els terrenys d''Els avions' si la gestora no salda el deute amb l'Ajuntament


Temes relacionats

El ple aprova el text refòs que conclou la cessió d'uns terrenys a la carretera de Rubí per consolidar una zona d'oci (20/jun/06)

El ple dóna llum verda definitiva al trasllat de Chic i aprova el Pla Especial per al nou complex d'oci de la carretera de Rubí (19/jul/05)

ICV-EUiA presenta al·legacions al projecte d'enderrocar Chic i cedir als seus propietaris un solar a la carretera de Rubí (23/mai/05)

L'Ajuntament cedeix a Chic l'ús d'uns terrenys a la carretera de Rubí a canvi que marxi de Rius i Taulet (22/feb/05)


  • Comparteix:

Les Carpes Llatines estan situades a la carretera de Rubí

Les Carpes Llatines estan situades a la carretera de Rubí

L'Ajuntament recuperarà els terrenys del complex d'oci nocturn de la carretera de Rubí, coneguts popularment com 'Els avions', si la gestora de l'espai, l'empresa Reostat, no abona 1'2 milions que deu al consistori en el termini de 15 dies. La companyia no ha pagat la totalitat del cànon a canvi del qual podia usar aquests terrenys, on en l'actualitat estan instal·lades les Carpes Llatines.

El cas es remunta al 2005, quan Reostat va obtenir la gestió de la zona d'oci a 40 anys gràcies a una operació urbanística per allunyar la discoteca Chic del nucli urbà. Aquell any, es va traslladar l'espai de la sala de festes als terrenys de la carretera de Rubí, on ja hi havia un complex d'oci nocturn, a canvi d'un cànon anual de 200.000 euros. Després de sis anys sense abonar-lo, una sentència judicial reconeix el dret del consistori a recuperar aquella zona si Reostat no fa efectiu el pagament. Ho han explicat el tinent d'alcalde de Territori, Josep Romero, i l'alcaldessa, Mercè Conesa, al ple d'aquest dilluns. Conesa ha remarcat que l'empresa perdrà el terrenys si no presenta un aval o paga el deute.

Mercè Conesa

Ara tenim la sentència i podem resoldre el cas. O paguen o recuperem els terrenys.




Aquella operació urbanística va permetre al privat la construcció d'un hotel a l'antic Chic. Al ple, el PSC i ICV-EUiA han recordat que, en el moment d'impulsar aquell tràmit, ja van advertir dels riscos que es corrien. Socialistes i ecosocialistes han subratllat que aleshores el privat va obtenir un acord molt profitós amb la plusvàlua del canvi urbanístic i la concessió sense concurs de la gestió de la zona d'oci a la carretera de Rubí. El portaveu del PSC, Ferran Villaseñor, s'ha preguntat al ple per què l'equip de govern no ha actuat abans.



Ferran Villaseñor

Per què vam esperar cinc anys quan veien que no arribava el pagament del lloguer?



El consistori va posar-se en contacte amb l'empresa per sol·licitar el pagament del deute el 2008 i, en comprovar que no es feia efectiu, va iniciar els tràmits judicials per resoldre l'impagament.

Les Carpes Llatines són un dels principals punts d'oci nocturn del municipi, on s'apleguen joves de la ciutat i d'altres municipis de les rodalies.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ui sí,què durs que són el govern de Conesa!! i durant aquests anys què? aquesta gent han pogut fer negoci a la zona d'oci per la patilla sense intervenció municipal i han pogut obrir un hotel sense cap tipus de condicions de l'ajuntament. M'agradaria saber què hi ha al darrere de tot això. Potser és pura deixadesa...

Xavier Boix Roca. Enviat el 18/abr/12


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.